Tort cu somon afumat

de ianculubita in Somon, 30 Apr 2013 | 4661 vizualizari

 

Poate adaugati pe masa de sarbatori si acest aperitiv;este super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g somon afumat
  • 1 castravete de sera sau 4 de gradina
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa rosie
  • 300 g smantana
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3 foi de gelatina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu somon afumat:

O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte.


Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, smantana, sare, piper. Amestecam totul si mai condimentam daca e nevoie. Gelatina o punem la hidratat in 4-5 linguri de apa rece, iar dupa cateva minute o dizolvam bine pe baie de aburi, apoi o amestecam in crema de peste.


Punem in forma somonul care l-am dat deoparte, apoi rasturnam crema, nivelam suprafata, acoperim cu folia lasate pe margini si dam la frigider pana a doua zi cand rasturnam pe o farfurie. Desprindem folia si ornam cu castravete si marar.

 

TIPS-URI

1

somonul nu se poate inlocui cu alt peste pentru ca nu mai avem un contrast de culoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

30.04.2013, 23:30

Minunat!

ianculubita 1

01.05.2013, 08:17

Dana_Retetegg 1

01.05.2013, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tort sarat