Tort cu somon afumat

de ianculubita in Somon, 30 Apr 2013 | 5178 vizualizari

 

Poate adaugati pe masa de sarbatori si acest aperitiv;este super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g somon afumat
  • 1 castravete de sera sau 4 de gradina
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa rosie
  • 300 g smantana
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3 foi de gelatina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu somon afumat:

O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte.


Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, smantana, sare, piper. Amestecam totul si mai condimentam daca e nevoie. Gelatina o punem la hidratat in 4-5 linguri de apa rece, iar dupa cateva minute o dizolvam bine pe baie de aburi, apoi o amestecam in crema de peste.


Punem in forma somonul care l-am dat deoparte, apoi rasturnam crema, nivelam suprafata, acoperim cu folia lasate pe margini si dam la frigider pana a doua zi cand rasturnam pe o farfurie. Desprindem folia si ornam cu castravete si marar.

 

TIPS-URI

1

somonul nu se poate inlocui cu alt peste pentru ca nu mai avem un contrast de culoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

30.04.2013, 23:30

Minunat!

ianculubita 1

01.05.2013, 08:17

Dana_Retetegg 1

01.05.2013, 14:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tort sarat