Tort cu spuma de capsuni

de Angelina_Elena in Torturi, 1 Iun 2014 | 3102 vizualizari

 

La multi ani de 1 iunie!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Spuma de capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g capsuni
  • 1-2 linguri zahar pudra (depinde cat de dulci sunt capsunile)
Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura esenta de rom Dr.Oetker
Decor:
  • fondant (de data am folosit fondant cumparat, Dr.Oetker)
  • Colorant pasta (Dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de capsuni:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.

Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.

Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Spuma de capsuni:

Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste.

Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.

Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.

Asamblare:

Blatul de tort rece il taiem in 3.

Pastram un bol mic de crema pentru imbracat tortul iar restul o impartim in 2 parti egale.

Punem prima felie de blat in tava cu peretii detasabili in care am copt blatul, o insiropam bine, puneme  o parte de crema, ce-a de-a doua felie de blat pe care o vom insiropa, crema ramasa, ultima felie de blat care la randul ei vine insiropata.

Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sau peste noaapte, cum am procedat eu.

A doua zi imbracam tortul in crema ramasa, am intins bucata de fondant (pe masa presarata cu zahar pudra) intr-o foaie mai mare decat diametrul tortului.

Il imbracam apasand bine si usor pe margini pentru a ramane frumos.

Fondantul ramas l-am colorat si am facut floricelele (cu forme speciale, de la mic la mare), t, randafirasiifluturasii, marginea de jos, literele si numerele.

Le-am asezat cum am crezut de cuvinta si gata...l-am dat la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Nesquik