Tort cu spuma de capsuni

de Angelina_Elena in Torturi, 1 Iun 2014 | 1401 vizualizari

 

La multi ani de 1 iunie!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Spuma de capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g capsuni
  • 1-2 linguri zahar pudra (depinde cat de dulci sunt capsunile)
Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura esenta de rom Dr.Oetker
Decor:
  • fondant (de data am folosit fondant cumparat, Dr.Oetker)
  • Colorant pasta (Dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de capsuni:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.


Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.


Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.


Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus.


Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.


Spuma de capsuni:


Frisca lichida o punem intr-un vas si o mixam pana se intareste.


Spalam capsunile, indepartam coditele, le taiem in 2 apoi le punem intr-un blender si mixam pana obtinem un piure fin.


Adaugam zaharul pudra si piureul de capsuni peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.


Asamblare:


Blatul de tort rece il taiem in 3.


Pastram un bol mic de crema pentru imbracat tortul iar restul o impartim in 2 parti egale.


Punem prima felie de blat in tava cu peretii detasabili in care am copt blatul, o insiropam bine, puneme o parte de crema, ce-a de-a doua felie de blat pe care o vom insiropa, crema ramasa, ultima felie de blat care la randul ei vine insiropata.


Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sau peste noaapte, cum am procedat eu.


A doua zi imbracam tortul in crema ramasa, am intins bucata de fondant (pe masa presarata cu zahar pudra) intr-o foaie mai mare decat diametrul tortului.


Il imbracam apasand bine si usor pe margini pentru a ramane frumos.


Fondantul ramas l-am colorat si am facut floricelele (cu forme speciale, de la mic la mare), t, randafirasiifluturasii, marginea de jos, literele si numerele.


Le-am asezat cum am crezut de cuvinta si gata...l-am dat la frigider pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

adry88 1

02.06.2014, 13:46

Angelina_Elena 1

02.06.2014, 17:16

ancutsa 1

21.05.2017, 17:17

Foarte frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Duet