Tort de ciocolata cu afine

de danakarin in Torturi, 15 Sep 2013 | 1299 vizualizari

 

Am facut acest tort spontan, cand am aflat ca s-a nascut Leo, nepotelul meu, care azi are o saptamana:-) Nu am prea avut nimic acasa asa ca am Improvizat.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de afine de cultura
  • 2 plicuri de gelatina colorata
  • 4 linguri de zahar
  • un pachet de glazura de ciocolata Oetker.
  • 100 g de zahar pudra
  • 1-2 linguri de apa
  • 1 lingurita de ulei
  • decor de zahar colorat
  • Blat de tort
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu afine:

Reteta de blat este cea a tortului de ciocolata al lui Gaby, pe care il gasesc fenomenal: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-50720.html


Am pregatit blatul conform retetei, am uns si infainat o cratita de 20 cm. Am copt blatul la 170 grade cam 35 de minute. L-am rasturnat si l-am lasat sa se raceasca.


Intre timp am pregatit din gelatina rosie si fructe o crema in carte fructele au ramas relativ intregi. Am pus pe foc apa si zaharul, am adaugat praful de gelatina si am amestecat pana la omogenizare. Am pus fructele si am lasat pe foc pana s-a inchegat nitel.


Am taiat tortul. Nu l-am mai insiropat...am uns crema de fructe, l-am asamblat, am topit glazura de ciocolata in cuptorul de microunde, am turnat-o cat am putut de frumos peste tort si am lipit pe margine decorul colorat. Am lasat sa se raceasca.


Din zahar pudra, un pic de apa si o lingurita de ulei am facut o pasta de zahar cu care, cu ajutorul unui cornet, am scris ce am dorit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

15.09.2013, 19:12

Sa iti traisca nepotelul si sa fiti sanatosi asta conteaza

diaconta 1

16.09.2013, 15:47

La multi ani nepotelului
foarte bun tort i-ai facut

danakarin 1

16.09.2013, 20:38

Multumesc Rocsi, si multumesc Dia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure,panna cotta de vanilie si cocos