Tort de ciocolata cu afine

de danakarin in Torturi, 15 Sep 2013 | 2655 vizualizari

 

Am facut acest tort spontan, cand am aflat ca s-a nascut Leo, nepotelul meu, care azi are o saptamana:-) Nu am prea avut nimic acasa asa ca am Improvizat.

 

INGREDIENTE

  • 250 g de afine de cultura
  • 2 plicuri de gelatina colorata
  • 4 linguri de zahar
  • un pachet de glazura de ciocolata Oetker.
  • 100 g de zahar pudra
  • 1-2 linguri de apa
  • 1 lingurita de ulei
  • decor de zahar colorat
  • Blat de tort
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu afine:

Reteta de blat este cea a tortului de ciocolata al lui Gaby, pe care il gasesc fenomenal: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-50720.html

Am pregatit blatul conform retetei,  am uns  si infainat o cratita de 20 cm. Am copt blatul la 170 grade cam 35 de minute. L-am rasturnat si l-am lasat sa se raceasca.

Intre timp am pregatit din gelatina rosie si fructe o crema in carte fructele au ramas relativ intregi. Am pus pe foc apa si zaharul, am adaugat praful de gelatina si am amestecat pana la omogenizare. Am pus fructele si am lasat pe foc pana s-a inchegat nitel.

Am taiat tortul. Nu l-am mai insiropat...am uns  crema de fructe, l-am asamblat, am topit glazura de ciocolata in cuptorul de microunde, am turnat-o cat am putut de frumos peste tort si am lipit pe margine decorul colorat. Am lasat sa se raceasca.

Din zahar pudra, un pic de apa si o lingurita de ulei am facut o pasta de zahar cu care, cu ajutorul unui cornet, am scris ce am dorit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

15.09.2013, 19:12

Sa iti traisca nepotelul si sa fiti sanatosi asta conteaza

diaconta 1

16.09.2013, 15:47

La multi ani nepotelului
foarte bun tort i-ai facut

danakarin 1

16.09.2013, 20:38

Multumesc Rocsi, si multumesc Dia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe