Tort pentru Ionix

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 2 Sep 2010 | 1750 vizualizari

 

special pentru ionix!la multi ani!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 150 g ciocolata
  • esenta
  • frisca pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Ionix:

Biscuitii se rup bucati.


Crema:


Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si cacaoa.Peste crema de ou se toarna laptele incalzit amestecand incontinuu.Amestecul se toarna intr-o cratita si se pune pe foc mic amestecand constant pana se ingroase ca o budinca.Se opreste focul si se adauga 50 g ciocolata si se omogenizeaza.Crema se amesteca cu biscuitii rupti bucati si se omogenizeaza.Intr-o tava cu peretii detasabil se pune folie alimentara si se pune compozitia rezultata si se niveleaza.


Se da la frigider 2-3 h pana se intareste,apoi se rastoarna pe un platou.


Din 100 g ciocolata,4 linguri lapte si 1 lingura ulei se face o glazura care se toarna peste tort.Se lasa la frigider pana se intareste glazura.Se decoreaza cu frisca si zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Ionix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

03.09.2010, 11:37

mandro de ionix mai ocupi multe retete tu?la multi ani inca o data atunci.....super bita..imi place multttttt

mimmi 1

03.09.2010, 11:40

Ce idee super ai avut.arata tare bine !

Corinuta 1

04.09.2010, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti