Tort cu vanilie

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2014 | 2020 vizualizari

 

Chiar daca a trecut 8 martie ca atunci l-am facut este bun si pe weekend:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 7 linguri amidon Gustin (Dr.Oetker)
  • 350 ml frisca.
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie:

Blat:


Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem 2/3 din compozitie in tava rotunda de 24 cm , iar restul de compozitie amestecam cu cacao si punem deasupra peste compozitia din tava. Se da la cuptor la foc potrivit 40 min, se scoate si se lasa la racit.


Crema:


600 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie se pun pe foc. Amidonul se dizolva in restul de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.


Sirop:


Amestecam apa cu zaharul si esenta de vanilie , pana se topeste zaharul.


ASAMBLARE:


Se taie blatul in 3 (2 taieturi), se insiropeaza, se pune o parte de blat, crema, iarasi blat , crema blat si ornam .

 

TIPS-URI

1

Se poate orna si cu frisca!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alexandra Burz 1

21.03.2014, 12:58

Dea_Dea 1

21.03.2014, 13:01

Multumesc

babi5 1

21.03.2014, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si crema de vanilie