Tort cu vanilie si nuci

de epurasha2bb in Torturi, 6 Apr 2010 | 5750 vizualizari

 

este un tort pe care l-am dat de pomana unei rude mai sarace de Paste

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 7 oua
  • 150 g faina alba pt.prajituri
  • 150 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • 1 pliculet praf de copt pt.insiropat -un compot de fructe -gutui
  • crema :
  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 250 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinata,
  • 1 lingura de frisca,
  • 1 fiola esenta de vanilie.
  • Pt.decor
  • 1 cutie de frisca Hulala
  • 1 ceasca miez de nuca macinat pt.ornat marginea si pt.crema
  • onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si nuci:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.


Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi esenta de vanilie, zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt, cateva linguri, apoi se inveleste tortul in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu miez de nuca pisat .Deasupra se aseaza onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

06.04.2010, 17:59

fetelor multumesc mult de apreciere insa sectiune nu am pentru ca asa cum v-am spus l-am donat in intregime unei rude sarace de Paste si nu puteam sa-i cer sa-l taie sa-i fac eu poza.
Multumesc pentru intelegere!

Rocsi 1

07.04.2010, 11:23

imi place ca are gust de nuci

epurasha2bb 1

07.04.2010, 13:17

si eu ador nuca in prajituri, si coapta si intreaga si macinata si caramelizata sau simpla, nucasa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"