Tort cu vanilie si nuci

de epurasha2bb in Torturi, 6 Apr 2010 | 8841 vizualizari

 

este un tort pe care l-am dat de pomana unei rude mai sarace de Paste

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 7 oua
  • 150 g faina alba pt.prajituri
  • 150 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • 1 pliculet praf de copt pt.insiropat -un compot de fructe -gutui
  • crema :
  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 250 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinata,
  • 1 lingura de frisca,
  • 1 fiola esenta de vanilie.
  • Pt.decor
  • 1 cutie de frisca Hulala
  • 1 ceasca miez de nuca macinat pt.ornat marginea si pt.crema
  • onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si nuci:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.

Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi esenta de vanilie, zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt, cateva linguri, apoi se inveleste tortul in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu miez de nuca pisat .Deasupra se aseaza onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

07.04.2010, 11:23

imi place ca are gust de nuci

epurasha2bb 1

07.04.2010, 13:17

si eu ador nuca in prajituri, si coapta si intreaga si macinata si caramelizata sau simpla, nucasa fie!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 10:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate