este un tort pe care l-am dat de pomana unei rude mai sarace de Paste
Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.
Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi esenta de vanilie, zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt, cateva linguri, apoi se inveleste tortul in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu miez de nuca pisat .Deasupra se aseaza onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro