Tort cu vin si ciocolata alba

de anca_rm in Torturi, 2 Dec 2014 | 2504 vizualizari

 

Un tort care asteapta de ceva vreme sa fie postat . Are o aroma mai deosebita dar foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 50 gr ciocolata 70%cacao
  • 180 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200ml vin rosu
  • Pt crema:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frsica
  • Pt reductia de vin :
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vin si ciocolata alba:


Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma .


Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin , omogenizand bine , adaugam pana cand terminam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute . Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata .


Pana se raceste blatul facem reductia de vin pentru insiropat : punem la fiert vinul , zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda.Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte .


Pregatim crema : topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit . Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste . Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti , asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin , punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat , din nou reductive si crema . Deasupra punem ultima parte de blat si ornam .


Punem la frigider si servim rece .



 

TIPS-URI

1

merge bine si cu ganach de ciocolata neagra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bunica 1

02.12.2014, 16:23

Tare bun!

deyutzky 1

02.12.2014, 17:04

super

Rocsi 1

02.12.2014, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Triple chocolate cake