Tort ,,24,,

de madi_marin in Torturi, 9 Oct 2010 | 7893 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru fratele meu, Ciprian, care a implinit 24 de ani pe 5 octombrie. Petrecerea e maine....

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
Crema alba :
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Crema cioco - cafe :
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 2 pliculete de ness
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Glazura :
  • 100 g cioco cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 g unt.
Sirop :
  • 250 g zahar
  • 650 ml apa
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Ornare :
  • 1 plic praf de crema caramel Dr. Otker
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele ,,boabe de cafea,,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,24,,:

Blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se amesteca ambele compozitii, apoi se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm. Se coace la foc potrivit 30 de minute, dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Crema alba : se topeste ciocolata in frisca lichida. Compozitia se da la congelator pentru 15 minute, apoi se bate cu mixerul, se adauga esenta de migdale, apoi se da  din nou la rece pana la intrebuintare.

Crema cioco - cafe : Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, nessul si esentele. Se amesteca foarte bine, apoi se da la rece.

Siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa sa se topeasca complet. Se da la rece si se adauga esentele.

Asamblare : blatul se taie in 3 foi care se insiropeaza foarte bine.. Se pune un blat insiropat, crema alba, apoi alt blat si crema cioco-cafe si ultimul blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou . Se toarna doar deasupra glazura de cioco ( ciocolata , unt si frisca lichida la foc mic pana se obtine o crema care se da putin la racit)si se orneaza cu crema caramel preparata din praf mixat cu  150 ml frisca lichida , zahar pudra si 50 ml lapte rece , apoi cu restul de frisca batuta spuma tare si cu bombonele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,24,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

madi_marin 1

10.10.2010, 18:26

Nadina....sarutmana pentru urare si furculite.....

nadina73 1

10.10.2010, 18:27

Corinuta 1

11.10.2010, 11:17

La multi ani cu sanatate fratelui tau!Tortul arata super, cred ca e o nebunie cu atatea arome

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone II