Tort ,,24,,

de madi_marin in Torturi, 9 Oct 2010 | 4384 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru fratele meu, Ciprian, care a implinit 24 de ani pe 5 octombrie. Petrecerea e maine....

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
Crema alba :
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Crema cioco - cafe :
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 2 pliculete de ness
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Glazura :
  • 100 g cioco cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 g unt.
Sirop :
  • 250 g zahar
  • 650 ml apa
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Ornare :
  • 1 plic praf de crema caramel Dr. Otker
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele ,,boabe de cafea,,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,24,,:

Blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se amesteca ambele compozitii, apoi se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm. Se coace la foc potrivit 30 de minute, dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Crema alba : se topeste ciocolata in frisca lichida. Compozitia se da la congelator pentru 15 minute, apoi se bate cu mixerul, se adauga esenta de migdale, apoi se da  din nou la rece pana la intrebuintare.

Crema cioco - cafe : Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, nessul si esentele. Se amesteca foarte bine, apoi se da la rece.

Siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa sa se topeasca complet. Se da la rece si se adauga esentele.

Asamblare : blatul se taie in 3 foi care se insiropeaza foarte bine.. Se pune un blat insiropat, crema alba, apoi alt blat si crema cioco-cafe si ultimul blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou . Se toarna doar deasupra glazura de cioco ( ciocolata , unt si frisca lichida la foc mic pana se obtine o crema care se da putin la racit)si se orneaza cu crema caramel preparata din praf mixat cu  150 ml frisca lichida , zahar pudra si 50 ml lapte rece , apoi cu restul de frisca batuta spuma tare si cu bombonele de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ,,24,,-0
Tort ,,24,,-1
Tort ,,24,,-2
Tort ,,24,,-3

COMENTARII (27)

madi_marin

madi_marin 1

10.10.2010, 18:26

Nadina....sarutmana pentru urare si furculite.....

nadina73

nadina73 1

10.10.2010, 18:27

Corinuta

Corinuta 1

11.10.2010, 11:17

La multi ani cu sanatate fratelui tau!Tortul arata super, cred ca e o nebunie cu atatea arome

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!