Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata

de simona72 in Torturi, 4 Mai 2014 | 2404 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Corina si Miha...ele sunt vinovate pentru acest tort :)

 

INGREDIENTE

  • pt blatul de biscuiti:
  • 350 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt topit
  • 1 paharel mic de lichior de oua
  • 4 tije rubarba
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 cescuta apa
  • pt crema:
  • 5 oua
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 300 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza ceva fin de la Delaco
  • 1 paharel mic lichior de oua
  • pt decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte Milka
  • 2 linguri smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata:

Pt blatul de biscuiti:zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii punem intr-un castron. Rubarba curatata, se taie in bucati de 2-3 cm se pune intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri zahar brut si o cescuta apa. Se alasa sa fiarba 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca si se pune rubarba intr-o strecuratoare. Pulpa se face piure, se trece prin robotul cu care am zdrobit biscuitii, iar zeama lasata se adauga la biscuiti, impreuna cu untul topit si lichiorul de oua. Se amesteca ingredientele si se pun in tava rptunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu foarte putin unt. Se aseaza si se preseaza cu degetele blatul de biscuiti. Peste blat se pune piureul de rubarba.


Pt crema:mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi tripleaza volumu, se deschid la culoare si capata consistenta. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smatana pt frisca. Se da la frigider sa se raceasca. Peste ouale mixate se adauga branza, lichiorul de oua, se reduce viteza mixerului si se adauga ciocolata topita. Amestecul rezultat se pune peste blatul de biscuiti si rubarba. se da tava la cuptorul incins la 170 grade, se coace 30 minute, se reduce temperatura la 160 grade si se mai coace inca 15-20 minute, pana compozitia de ciocolata nu mai tremura. Se lasa sa se raceasca, se inlatura inelul detasabil, se transfera tortul pe un platou(se pun 2 cutite cu lame late si lungi pe sub tort, se ridica si se transfera pe platou).


Pt decor: am topit ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 2 linguri smantana pt frisca. Cand s-a racit am mixat-o cu mascarponele. Am dat pt 5 minute crema la frigider, am pus crema intr-un pos si am ornat tortul dupa inspiratie si indemanare. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

daca-l serviti imediat dupa ce l-ati terminat, blatul nu se faramiteaza deloc, iar consistenta cremei este untoasa, cremoasa...aduce cumva cu sufleul de ciocolata, dar este mai gros si consistent...servit a doua zi de la frigider, blatul de biscuiti este mai sfaramicios, iar crusta de deasupra cremei este si ea mai sfaramicioasa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:05

foarte bun

Bya Ralu 1

05.05.2014, 23:38

Xandrinne 1

11.05.2014, 20:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru căței