Tortulet ''6''

de Constelatialeu in Torturi, 2 Iul 2013 | 4235 vizualizari

 

Azi 2 iulie implinesc matusalemica varsta de 6 luni hlizeala pe bucataras.La Campina e si sarbatoare,''Sarbatoarea celor 2 Iulii'' la Castelul Iulia Petriceicu Hasdeu...asa ca o sa fac ''spiritism'' cu un tortulet de zmeurica.......si cu forma de tort castigata la concursul din ''Click Pofta Buna''.....cea mai mica si mai mica forma de tort pe care o aveau in dotare....dar ''calul de dar nu se cauta la dinti'''mai ales ca-i marca nemteasca si cu astia nu te pui.....

 

INGREDIENTE

Blat
  • 125 g margarina rama
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 1/2 praf de copt cu sofran
Crema
  • 170 g ciocolata amaruie 52% cacao
  • 150 g margarina rama
  • 200 ml frisca hulala
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri dulceata zmeura
Ornat
  • 200 ml frisca hulalala
  • 2 linguri de crema fara zmeura
Sirop
  • apa+sirop de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet ''6'':

Blatul:


Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si omogenizam totul bine.Pregatim forma de tort ( diametru 18 cm),unsa bine si turnam blatul in ea,o dam la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Il lasam la racit.


Crema:


Maruntim ciocolata si impreuna cu frisca si zaharul le topim pe baie de abur,pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.Se da la rece cca 1-2 ore.Apoi se mixeaza foarte bine,cand a devenit o spuma,adaugam margarina ( care este moale) si omogenizam.Inainte de a adauga margarina oprim 2 linguri de crema penttru ornat.La final adaugam dulceata de zmeura .


Pentru ornat:


Batem bine frisca hulalala,nu mai are nevoie de zahar,apoi adaugam cele 2 linguri de crema si omogenizam


Siropul:


Sirop de zmeura diluat cu putina apa( sau orice alt sirop doriti,eu asta am avut)


Asamblare:


Se taie blatul in 4 ,se siropeaza fiecare parte,se umple cu crema si la final se imbraca tortul in frisca amestecata cu crema de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

albusurile se bat spuma cu un praf de sare

2

se pot folosi si fructe proaspete in loc de dulceata,eu le facusem deja dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet ''6''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

merisor 1

02.07.2013, 16:47

babi5 1

31.08.2013, 13:22

nadea68 1

31.08.2013, 15:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean