Tortulet ''6''

de Constelatialeu in Torturi, 2 Iul 2013 | 4983 vizualizari

 

Azi 2 iulie implinesc matusalemica varsta de 6 luni hlizeala pe bucataras.La Campina e si sarbatoare,''Sarbatoarea celor 2 Iulii'' la Castelul Iulia Petriceicu Hasdeu...asa ca o sa fac ''spiritism'' cu un tortulet de zmeurica.......si cu forma de tort castigata la concursul din ''Click Pofta Buna''.....cea mai mica si mai mica forma de tort pe care o aveau in dotare....dar ''calul de dar nu se cauta la dinti'''mai ales ca-i marca nemteasca si cu astia nu te pui.....

 

INGREDIENTE

Blat
  • 125 g margarina rama
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 1/2 praf de copt cu sofran
Crema
  • 170 g ciocolata amaruie 52% cacao
  • 150 g margarina rama
  • 200 ml frisca hulala
  • 50 g zahar
  • 2-3 linguri dulceata zmeura
Ornat
  • 200 ml frisca hulalala
  • 2 linguri de crema fara zmeura
Sirop
  • apa+sirop de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet ''6'':

Blatul:


Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de copt.Peste albusurile batute spuma,adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi punem faina si omogenizam totul bine.Pregatim forma de tort ( diametru 18 cm),unsa bine si turnam blatul in ea,o dam la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Il lasam la racit.


Crema:


Maruntim ciocolata si impreuna cu frisca si zaharul le topim pe baie de abur,pana devine o crema omogena,nu trebuie sa fiarba.Se da la rece cca 1-2 ore.Apoi se mixeaza foarte bine,cand a devenit o spuma,adaugam margarina ( care este moale) si omogenizam.Inainte de a adauga margarina oprim 2 linguri de crema penttru ornat.La final adaugam dulceata de zmeura .


Pentru ornat:


Batem bine frisca hulalala,nu mai are nevoie de zahar,apoi adaugam cele 2 linguri de crema si omogenizam


Siropul:


Sirop de zmeura diluat cu putina apa( sau orice alt sirop doriti,eu asta am avut)


Asamblare:


Se taie blatul in 4 ,se siropeaza fiecare parte,se umple cu crema si la final se imbraca tortul in frisca amestecata cu crema de ciocolata.

TIPS-URI

1

albusurile se bat spuma cu un praf de sare

2

se pot folosi si fructe proaspete in loc de dulceata,eu le facusem deja dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet ''6''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Merisor 1

02.07.2013, 16:47

babi5 1

31.08.2013, 13:22

nadea68 1

31.08.2013, 15:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea