Tort Imperial

de CristinaCriss in Torturi, 25 Apr 2014 | 5974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat cu cacao
  • 70 g zahar
  • 70 g cacao
  • 8 linguri apa
  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 6 linguri ulei
  • 240 g zahar
  • 300 g faina
  • o lingurita praf copt
  • un praf sare
  • blat cu ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 8 oua
  • 150 g faina
  • un praf sare
  • crema de ciocolata alba
  • 150 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • o fiola esenta vanilie
  • crema de ciocolata cu cacao
  • 150 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu cacao
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • o fiola esenta rom
  • crema de unt
  • 2/3 din crema ramasa de la blat cu ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Imperial:

Blat cu cacao


Intr-un vas punem primele 4 ingrediente (zahar, cacao, apa si unt) si fierbem, amestecand continuu pana cand obtinem o crema consistenta. Racim crema, apoi mixam pana se deschide putin la culoare.


Separam albusurile - care se bat spuma impreuna cu praful de sare si zahar - de galbenusuri. Galbenusurile mixate cu ulei se incorporeaza in spuma de albus, apoi cu ajutorul unui tel omogenizam faina si praful de copt proaspat cernute, iar la final crema de cacao.


Turnam aluatul in forma rotunda(diam. 26 cm) si coacem in cuptorul preincalzit 30 min.la 150 grade si 30 min. la 160 grade.


Dupa ce blatul s-a racit decupam de la margine un inel cu o grosime de 1.5 cm, iar blatul ramas il taiem in 4 foi (pentru acest tort am folosit doar inelul si o foaie blat). Din celelalte 3 foi mai puteti face inca un tort de care doriti.


Blat cu ciocolata alba


Intr-un vas cu fund dublu, topim ciocolata in frisca lichida, apoi pe foc mic, incorporam galbenusurile, mixand la viteza mare pana cand obtinem o crema consistenta. Racim crema si mixam pana devine usor aerata. 1/3 din aceasta crema o folosim la blat, 2/3 la crema de unt.


Batem albusurile spuma cu praful de sare si zahar. Cu telul incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final 1/3 din crema de mai sus.


Coacem in tava rotunda( diam. 24 cm) 20 min la 150 grade ,20 min. la 160 grade. Dupa racire taiem blatul in 2 foi.


Crema de ciocolata alba


Ciocolata si untul se topesc in frisca lichida. Dam crema la rece, mixam pana capata o consistenta pufoasa, apoi incorporam esenta si frisca.


Crema de ciocolata cu cacao


Se urmeaza aceiasi pasi ca la crema cu ciocolata alba.


Crema de unt


Batem spuma untul impreuna cu zaharul, incorporam cele 2/3 crema ramasa de la blat, apoi adaugam frisca.


Asamblare


In forma rotunda(diam. 26 cm.) acoperita cu folie alimentara, asezam inelul din blatul de cacao, turnam 3/4 din crema de ciocolata alba, asezam o foaie blat alb, turnam 3/4 crema de unt, iar o foaie blat alb, 3/4 crema ciocolata cu cacao, iar la final o foaie blat cacao si dam la rece pana a doua zi cand rasturnam tortul pe platou si-l ornanam cu ce ne-a mai ramas din cele trei creme.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Frisca am facut-o din smantana fara a mai adauga zahar.

2

Nu am insiropat blatul deoarece - daca este pregatit corect - are o textura pufoasa si umeda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Imperial" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

25.04.2014, 18:50

Dar ce deliciu!

Lia_ 1

25.04.2014, 19:27

frumoasa sectiunea si bun

CristinaCriss 1

26.04.2014, 18:43

Multumesc tuturor! Sa stiti ca a meritat toata munca la cat de bun a fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Buchet de trandafiri