Tort Trenulet

de mirela0911 in Torturi, 11 Ian 2012 | 8303 vizualizari

 

In Decembrie a fost ziua de nastere a nepoteilor mei si le-am facut cate un tort fiecaruia, dupa preferinte (trenulet si printesa). Au fost foarte incantati atat ei cat si micutzii invitati.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 14 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • Pt.crema 1:
  • 100g ciocolata alba
  • 120ml frisca lichida
  • 1/2 plic gelatina maruntita
  • Pt. crema 2:
  • 5 albusuri
  • 100g zahar
  • 1 borcan de visine pt.prajituri (sau visine congelate)
  • 100g zahar
  • Pt.sirop:
  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Pt. decor:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • frisca batuta
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Trenulet:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul batand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma lucioasa. Se pun galbenusurile pe rand, uleiul, apa, faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru cca 30-35 minute (testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt se lasa blatul la racit si se taie in 4 dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi se taie pe orizontala in 3.

Crema 1: Se pune frisca si ciocolata rupta bucati pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza si ciocolata este topita integral. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece iar apoi se toarna peste crema calduta si se amesteca pana se dizolva gelatina.

Crema 2: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Visinele se pun pe foc intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa sa fiarba 5 minute. Se toarna amestecul fierbinte peste spuma de albusuri si se mixeaza bine bine pana face tepi bezeaua.

Pt. decor: se prepara crema conform instructiunilor de pe plic. Se bate frisca si se pregatesc toate pentru a fi la indemana.

Se stropesc foile cu siropul facut din apa, zahar si esenta de vanilie. Se pune peste primul blat crema de ciocolata alba, se aseaza al doilea blat, se unge cu spuma de visine si se pune al treilea blat. Se procedeaza la fel cu toate.

Unui dreptunghi i se va da forma de locomativa, iar restul vor fi vagoanele. Se ung cu crema de ciocolata si se orneaza dupa imaginatie. Pt. a lega intre ele vagoanele si locomotiva am folosit napolitane stics. Pe cele trei vagoane se pun deasupra bombonele de diferite culori, modele, etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trenulet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mirela0911 1

12.01.2012, 22:21

Multumesc Vladimir

mirela0911 1

12.01.2012, 22:21

eduard_09 mersi

marinicayou10 1

13.02.2012, 23:28

Foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine