Tort cu cocos si crema de ananas

de mirela0911 in Torturi, 18 Ian 2015 | 3322 vizualizari

 

Mi-a ramas gandul la prajitura Inei, fiind din ingrediente ce mie imi plac tare mult (ananasul si cocosul) si am zis sa incerc si eu aceasta prajitura. Am fost si "acasa" la Katty (vazusem ca Ina s-a inspirat de acolo) si am hotarat sa fac un tortulet. Asa ca, zis si facut!!!
Multumesc fetelor pt reteta! >:D

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 8 lg nuca de cocos verde
  • 2 lg faina
  • coaja rasa de portocale
  • Pt. crema:
  • un compot de ananas
  • 3 lg zahar
  • 1 plic gelatina granulata
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cocos si crema de ananas:

Blatul: Se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Nuc de cocos si faina se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Intr-o forma rotunda de silicon tapetata cu unt, am turnat jumatate din compozitie si am dat la cuptorul preincins la 180 de grade pentru cca 15 minute (sa treaca testul scobitorii). Scoatem blatul, il punem la racit pe un gratar si procedam la fel si cu cealalata jumatate din compozitie.


Crema: Se scurge ananasul de sirop. Bucatile de ananas se pun la robot si se maruntesc. Intre timp gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa. Sucul de la compot se pune la foc impreuna cu zaharul si se incalzeste atat cat sa se topeasca zaharul. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet. Se toarna siropul peste ananasul din robot, mixand pt cateva secunde. Se lasa la racit. Se bate frisca dupa care se omogenizeaza putin cate putin impreuna cu ananasul.


Asamblare: Se ia un blat si se aseaza pe un platou. Se pune un strat de crema, apoi al doilea blat si inca un strat de crema. Se orneaza deasupra cu nuca de cocos verde si cateva moate de crema. Se da la rece pentru cateva ore!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Forma de silicon are diametrul de 17 cm.

2

Crema este multa doar pt 5 albusuri. Eventual faceti un blat din mai multe albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cocos si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sylvia 1

19.01.2015, 15:15

arata f bine

Aurelia 07_07 1

19.01.2015, 17:27

Arata super !

Xandrinne 1

21.01.2015, 06:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu zmeura si ananas