Tort cu cocos si crema de ananas

de mirela0911 in Torturi, 18 Ian 2015 | 6065 vizualizari

 

Mi-a ramas gandul la prajitura Inei, fiind din ingrediente ce mie imi plac tare mult (ananasul si cocosul) si am zis sa incerc si eu aceasta prajitura. Am fost si "acasa" la Katty (vazusem ca Ina s-a inspirat de acolo) si am hotarat sa fac un tortulet. Asa ca, zis si facut!!!
Multumesc fetelor pt reteta! >:D

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 8 lg nuca de cocos verde
  • 2 lg faina
  • coaja rasa de portocale
  • Pt. crema:
  • un compot de ananas
  • 3 lg zahar
  • 1 plic gelatina granulata
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cocos si crema de ananas:

Blatul: Se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Nuc de cocos si faina se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Intr-o forma rotunda de silicon tapetata cu unt, am turnat jumatate din compozitie si am dat la cuptorul preincins la 180 de grade pentru cca 15 minute (sa treaca testul scobitorii). Scoatem blatul, il punem la racit pe un gratar si procedam la fel si cu cealalata jumatate din compozitie.

Crema: Se scurge ananasul de sirop. Bucatile de ananas se pun la robot si se maruntesc. Intre timp gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa. Sucul de la compot se pune la foc impreuna cu zaharul si se incalzeste atat cat sa se topeasca zaharul. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet. Se toarna siropul peste ananasul din robot, mixand pt cateva secunde. Se lasa la racit. Se bate frisca dupa care se omogenizeaza putin cate putin impreuna cu ananasul. 

Asamblare: Se ia un blat si se aseaza pe un platou. Se pune un strat de crema, apoi al doilea blat si inca un strat de crema. Se orneaza deasupra cu nuca de cocos verde si cateva moate de crema. Se da la rece pentru cateva ore! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Forma de silicon are diametrul de 17 cm.

2

Crema este multa doar pt 5 albusuri. Eventual faceti un blat din mai multe albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cocos si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie