Tort cu mousse de mure, branzica si afine

de simona72 in Torturi, 4 Noi 2013 | 2423 vizualizari

 

Este un tort aniversar...cu dedicatie pt fiul meu Bogdan, prietena noastra de pe site Dea-Dea si cu multumiri bucatarasilor pt ajutorul acordat...Nu a iesit ce-mi doream, dar eu zic ca a iesit un tort delicios pt care am primit laude de la niste copii veniti la petrecere...da ce va pricepeti tanti:))...va las sa savurati...Multumesc Laura!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pline pudra de roscove
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic de praf de copt
  • pt mouuse de mure:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri pline de gem de mure http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • 50 ml apa
  • 1 cana de afine(congelate am avut eu
  • pt crema de branza:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr branza proaspata 0,2%grasime de la Delaco
  • 3-4 linguri zahar
  • 1/2 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • pt decor:
  • ciocolata alba
  • mure
  • toping de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de mure, branzica si afine:

Pt blat: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul in fir subtire. Faina o amestecam cu pudra de roscove, praful de copt si le adaugam peste amestecul de oua, amestecand cu un tel, de data acesta, incet pana se incorporeaza toate. Tapetam o forma rotunda cu inel detasabil cu hartie de copt. Punem aluatul in forma si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.


Pt mousse de mure: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam mascarponele cate putin, dizolvam gelatina in apa, lasam la hidratat, deasupra flacarii de la aragaz amestecam pana se dizolva. Adaugam gemul de mure peste gelatina, le amestecam bine pane gemul se desface si-l turnam peste crema de frisca si mascarpone.


Pt crema de branza: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam branza treptat si gelatina dizolvata ca si la mousse.


Pt asamblare: dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, inlaturam hartia de copt, punem la loc blatul in forma cu inel, adaugam mosseul de mure, dam la rece pt 30 minute, adaugam ceasca de afine si le distribuim pe toata suprafata tortului, adaugam crema de branza si mai dam la frigider pt 1-2 ore sau pana cand este servit. Se inlatura inelul detasabil, se muta tortul pe platou, se decoreaza cu ciocolata alba rasa si mure(congelate am avut eu) si se serveste cu toping de ciocolata(pe baie de aburi topim 50 gr ciocolata menaj+50 ml smantana pt frisca). Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de mure, branzica si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

anca_rm 1

06.11.2013, 09:26

ce-mi place asta

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 17:37

delicios tort

simona72 1

26.11.2013, 18:41

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu kefir