Tort Dukan cu lemon curd si crema de vanilie

de deyutzky in Torturi, 11 Sep 2013 | 2717 vizualizari

 

Ceva dulce si pentru cei ce tin dieta :D
Blatul este facut dupa o reteta de rulada a Laurei Adamache...iar foile vor fi subtiri,nu cum sunt de cele de tort obisnuite... asta ca sa nu va speriati :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 foi:
  • 12 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 80 g amidon
  • 40 g lapte praf degresat
  • 5-6 lingurite indulcitor lichid
  • 8 linguri iaurt natural 0,1% grasime
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • Lemon curd Dukan
  • 6 oua
  • 6 linguri branza degresata
  • 6 linguri de amidon
  • sucul de la 3 lamai mari
  • 3 lingurite coaja de lamaie
  • 8 linguri indulcitor solid (sau dupa gust)
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 450 ml lapte 0,1% grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 gr gelatina
  • 3 linguri indulcitor lichid
  • Decor:
  • lemon curd
  • 1 tableta ciocolata dietetica Sly
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dukan cu lemon curd si crema de vanilie:

Foi:


Se mixeaza galbenusurile cu iaurtul, amidonul si laptele praf degresat, apoi se adauga praful de copt si indulcitorul.


Intr-un bol separat se mixeaza albusurile cu un varf de cutit de sare dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.


Compozitia obtinuta se imparte in 4 parti egale.


Se tapeteaza o forma rotunda (diametru de 26 cm) cu hartie de copt, se toarna prima parte din compozitie si se da la cuptor la foc mic pentru aprox. 15-20 min pana se rumeneste frumos.


La inceput blatul se va umfla, insa se va lasa atunci cand va fi scos din cuptor.


Dupa ce am scos prima foaie din cuptor o punem pe un prosop umed cu tot cu hartia de copt.


Astfel se va dezlipi mai usor de pe hartie, iar in 2-3 minute se va raci.


La fel procedam si cu restul foilor.


Lemon curd:


Se mixeaza ouale cu branza, dupa care se adauga indulcitorul si se amesteca bine.


Intr-un bol separat se amesteca sucul de lamaie cu amidonul, iar apoi se pune si coaja de lamaie si se toarna totul peste ouale amestecate cu branza.


Compozitia obtinuta se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau cu un tel pana se ingroasa (cca. 8-10 minute).


Se lasa la racit pana se asambleaza tortul.


Inainte de asamblarea tortului, crema se va imparti in 2 parti egale pentru a avea 2 straturi de lemon curd.


Crema de vanilie:


Se prepara conform instructiunilor de pe plic.


Se pune laptele la foc mic, iar intr-un bol separat se adauga praful de budinca de vanilie care se amesteca cu indulcitorul, 4-5 linguri de lapte si esenta de vanilie.


Aceasta compozitie se toarna treptat peste laptele de pe foc amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn pana se leaga bine, dupa care se da deoparte.


Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa dupa care se adauga in crema, se amesteca bine pana se incorporeaza in crema si se lasa la racit.


Asamblare:


Se tapeteaza tava in care am copt foile (cu peretii detasabili) cu folie alimentara.


Se pune prima foaie de blat urmata de un strat de lemon curd, se pune a2a foaie urmata de crema de vanilie, se pune a3a foaie urmata de un strat de lemon curd si se termina cu a4a foaie de blat.


Se da la frigider peste noapte sau pentru cateva ore apoi se orneaza dupa plac.


Eu am ornat cu ciocolata dietetica topita si lemon curd.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan cu lemon curd si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

deyutzky 1

12.09.2013, 09:04

cris

Lau 1

12.09.2013, 13:22

ce bine arata

babi5 1

16.12.2014, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!