Tort cu visine (2)

de danakarin in Torturi, 20 Ian 2012 | 1944 vizualizari

 

Am citit retetele de tort de visine la Gaby si la Micha, si m-am hotarat pentru varianta cu visine din conserva.
Multzumesc fetelor pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • un borcan de compot de visine 800 g din comert
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa calda
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un borcan de frisca 200 ml
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine (2):

Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul.


Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat apoi apa si uleiul, apoi faina, am batut spuma cu un praf de sare, si am amestecat totul cu grija cu miscari de jos in sus. Am turnat compozita peste visine si am dat la cuptor pentru aprox. 35 de minute. Prima data a crescut f. frumos, apoi pentru ca mi-am bagat nasul in cuptor a scazut un pic, dar a ramas un blat pufos.


Am lasat sa se raceasca. Aici e contributia mea originala. Nu am avut rabdare sa se raceasca de tot, si dupa ce am rasturnat pe un platou, -ceea ce mi-a iesit perfect, la ornatul cu frisca , frisca a inceput sa se topeasca de caldura, si deci am acoperit cu fulgi de ciocolata. Nu faceti ca mine, inainte de ornat trebuie sa fie rece de tot !!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

anomisana 1

22.01.2012, 14:31

Un singur cuvânt am pentru tortul ăsta: bunăciune.

danakarin 1

22.01.2012, 19:01

ma bucur ca-ti place, draga Ana !

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:32

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra (Reinventat)