Tort cu visine si branza

de Rocsi in Torturi, 27 Iul 2014 | 6612 vizualizari

 

Astazi este ziua bunicului meu, si m-am gandit ca daca nu ii pot fi alaturi, macar sa fac ceva dulce sa ii trimit. Eu nu imi doresc decat sa il tina Dumnezeu multi ani alaturi de noi si sa fie sanatos! Si uite asa a rezultat acest tort delicios si aromat!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Crema:

  • 100 gr unt
  • 700 gr branza de vaci cremoasa
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • decoratiuni din zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si branza:

Blatul:
Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta, dar cu miscari lente de jos in sus.
Scoatem visinele din borcan si le scurgem bine de sirop.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem jumatate din visine, turnam compozitia de blat peste si nivelam.
Il introducem in cuptorul incins, la o tempetaruta potrivita pentru 12-15 minute.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.

Crema:
Frisca lichida, rece, o mixam pana devine o spuma.
Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema, adaugam branza de vaci, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Mixam bine, apoi cu o paleta, incorporam frisca batuta (mai oprim 4-5 linguri pentru ornat).

Pentru insiropat blaturile, am pregatit un sirop dintr-o cana de apa, cateva bucati coaja de lamaie dar fara partea alba, doua linguri de zahar. Le punem pe foc sa dea 3-4 clocote, apoi il lasam sa se raceasca.
Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara.
Asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, apoi punem mai bine de jumatate din crema.
Punem foaia a doua, insiropam si restul de crema.
Nivelam frumos, iar din frisca oprita formam cateva moate.
Dam tortul la frigider pentru circa o ora, apoi il scoatem pe un platou.
Ciocolata o taiem cu cutitul, punem pe centrul tortului si pe laterale unde este crema.
Punem si cateva decoratiuni din zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

01.08.2014, 19:22

Multumesc Vladimir

Rocsi 1

01.08.2014, 19:22

Anca multumesc.

Rocsi 1

01.08.2014, 19:22

Meri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Foret Noir