Tort Tiramisu

de lilik in Torturi, 14 Aug 2011 | 6237 vizualizari

 

La acest tort Tiramisu este minunata combinatia pandispan,cafea si delicata crema mascarpone....Din pacate pozele nu sunt prea reusite,insa a fost un deliciu...Reteta cremei este a lui Luca Montersino,un patiser italian si este cea mai fina si delicata pe care am mancat-o pana acum...

 

INGREDIENTE

  • PT.BLAT:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
  • un praf de sare
  • cacao 2 linguri
  • 6 linguri de ulei
  • PT CREMA MASCARPONE:
  • 10 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 340 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • PT INSIROPAT:
  • cafea neindulcita
  • PT DECOR:
  • fulgi de ciocolata alba
  • cacao
  • 20 de piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Prima data pregatim blatul pentru tort Tiramisu:


Batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si la sfarsit adaugam faina si cacao.


Amestecam usor de jos in sus sa nu se desumfle,apoi punem intr-o tava rotunda,cu inel detasabil, unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(facem proba cu scobitoarea).Lasam la racit.


Intre timp pregatim crema:


Batem frisca impreuna cu mascarpone,apoi dam la frigider pana pasteurizam galbenusurile.


Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la 121°(daca nu aveti termometru puteti proba astfel:luati un castronel cu apa rece si va inmuiati degetele,dupa care luam din sirop cu degetele ude si daca se formeaza o biluta elastica atunci este gata).


Cand punem apa cu zaharul pe foc,incepem sa batem galbenusurile cu vanilia si cand siropul este gata punem treptat peste galbenusuri,continuand sa mixam pana compozitia se raceste.


Dam si aceasta crema la frigider si lasam pana sunt complet reci,apoi unim cate o lingura din compozitia de galbenusuri la cea de mascarpone si frisca,pana incorporam totul.Crema obtinuta o dam la rece.


Pregatim si cafeaua,apoi cand toate ingredientele sunt reci ne apucam de asamblat.


Taiem blatul in 2 si pe fundul tavii unde l-am copt punem o parte a blatului pe care o vom insiropa cu cafea neindulcita,deasupra punem jumatate din crema,apoi alt blat,insiropam si punem restul de crema,dupa care dam la frigider cateva ore(o noapte chiar).


A doua zi scoatem inelul,punem pe margine piscoturi(eu le-am glazurat cu ciocolata alba si neagra,dar le puteti pune simple),presaram cacao si fulgi de ciocolata alba.


Mai dam la frigider pana in momentul servirii.


O reteta savuroasa de tort Tiramisu, pentru toti bucatarasii veseli,care au ceva de sarbatorit...

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am pus piscoturile si am dat la frigider,era cineva care tot facea vizite sa inmoaie degetele micute in ciocolata de pe piscoturi:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

lilik 1

20.08.2011, 01:12

Medi am vazut cam tarziu...ca altfel te invitam cu mare drag la o feliuta

lilik 1

20.08.2011, 01:12

Va multumesc din suflet tuturor

babi5 1

15.12.2014, 07:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu