Tort cu visine si ciocolata

de LUK in Torturi, 14 Aug 2011 | 5862 vizualizari

 

Pentru ca maine este o mare sarbatoare a tuturor crestinilor,Adormirea Maicii Domnului sau popular "Sf.Maria Mare" si pentru ca al doilea nume al fetitei mele e Maria,am pregatit acest tort cu visine si ciocolata. La multi ani cu multa sanatate draga mea fetita!La multi ani tuturor sarbatoritilor zilei de maine!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 blat(vom face 2 blaturi):
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 300ml frisca lichida
  • 5gr de gelatina
  • Pentru crema de visine:
  • 300gr visine din compot(cantitate fara lichid)
  • 100ml compot visine
  • 5 gr gelatina
  • 350ml frisca lichida
  • Decor:
  • 300ml frisca
  • ciocolata rasa
  • jeleu de visine..sau dupa gustul fiecaruia
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si ciocolata:

 Incepem prin a pregati blaturile pentru Tort cu visine si ciocolata. Le facem pe rand astfel:

Amestecam faina cu praful de copt si cacao.Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam galbenusurile cu uleiul.Batem spuma tare albusurile apoi adaugam treptat zaharul mixand incontinuu.Adaugam galbenusurile peste albusuri apoi faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Punem pe fundul tavii hartie de copt,ungem marginile cu putin ulei si turnam compozitia uniform.Coacem cca 20-25min la foc mediu in cuptorul preincalzit.

Dupa ce s-au copt le scoatem pe un gratar de bucatarie sau pe un platou si le lasam la racit.

Pregatirea cremelor:

Incepem prin a scoate samburi din visine si apoi le lasam la scurs.Nu aruncati sucul din compot,il vom folosi mai tarziu.

Crema de ciocolata:

Punem gelatina la hidratat in 6 linguri de compot timp de 5-8min..

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu 150ml frisca.Dupa ce s-a topit luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata.Amestecam bine sa se topeasca complet.Batem restul de frisca tare.O incorporam apoi inciocolata amestecand bine.

Punem primul blat pe un platou.Montam in jurul lui inelul de la tava de copt(daca nu aveti tava de copt cu inel detasabil puteti confectiona unul din carton pe care sa l imbracati in folie de aluminiu)..insiropam bine cu zeama din compot.Intindem uniform crema de ciocolata si punem la frigider 30min sa se intareasca bine.

Crema de visine:

Punem la hidratat gelatina in 6 linguri de compot.Lasam 5-8min.Cei 100ml compot ii punem la incalzit(nu trebuie sa fiarba).Dupa ce e hidratata gelatina,turnam peste ea compotul cald si amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Batem frisca tare,adaugam visinele,compotul cu gelatina si amestecam.Daca vi se pare prea consistenta crema mai puteti adauga zeama de compot.Eu am folosit frisca Meggle care a avut o consistenta foarte buna si era si dulce.

Scoatem tortul din frigider si intindem deasupra cremei de ciocolata crema cu visine.Insiropam al doilea blat cu compot,il punem deasupra cremei de ciocolata si il dam iarasi la rece 30min-1ora dupa care il scoatem si il ornam cu restul de frisca ..dupa imaginatia fiecaruia.

Un tort cu visine si ciocolata delicios, va invit sa-l savuram impreuna.

TIPS-URI

1

am folosit o tava cu diametrul de 26cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mamaieelena 1

26.09.2011, 22:59

delicios si frumos

Angelina_Elena 1

26.09.2011, 23:13

arata foarte bine iar gustul este delicios

LUK 1

27.09.2011, 08:28

multumesc Mamaie,Elena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello