Tort Pavlova, cu nuci caramelizate

de _Alina_ in Torturi, 6 Apr 2013 | 3811 vizualizari

 

Va place Pavlova? Eu o ador pur si simplu, o divinizez. Drept urmare de fiecare data cand ma aleg cu albusuri mai multe, sfarsesc prin a face desertul acesta irezistibil. Probabil stiti ca, de regula, Pavlova se umple/orneaza cu fructe proaspete, am zis sa schimb putin "traditia" si sa fac din miezul de nuca o vedeta. ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 144 g albus
  • 300 g zahar brun pudra
  • 1 lgt otet
  • 1 lg rasa amidon
  • 3 lg rase cacao
  • 20 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • Miez de nuca caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g miez de nuca jumatati
  • Crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar pudra
  • 100 g miez caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova, cu nuci caramelizate:

Blat


1. Preincalzim cuptorul la 140°C.


2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se formeaza varfuri.


4. Incorporam otetul cu ajutorul mixerului in compozitie.


5. Amestecam amidonul cu cacoa si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule prin miscari cat mai putine. In final inglobam si ciocolata razuita.


6. Punem 1/2 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc cu diametrul de 20 cm (!!!poate ar trebui sa faceti cercul cu diametrul mai mic decat cel facut de mine, pentru ca la copt s-a mai latit). Restul compozitiei o punem intr-un poche si formam o bordura inalta.


7. Reducem temperatura la 120°C, introducem tava in cuptor timp de o ora. Oprim apoi focul si lasam tava in cuptor inca o ora cu usa intredeschisa.


Caramel:


Punem apa impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc mijlociu amestecand din cand in cand. Stim ca e gata caramelul cand lichidul s-a ingrosat si si-a schimbat culoarea de la transparent la auriu. La final punem miezul de nuca in caramel, mai intai jumatatile (cele 50 g) le amestecam cu caramelul ca sa se acopere bine apoi le scoatem pe o hartie de copt (acestea vor ramane pentru decor). Punem si restul de nuci, le dam prin caramel bine si le scoatem pe hartia de copt, dupa ce s-au racit zdrobim/taiem cele 100 g miez caramelizat.


Crema:


1. Batem 200 g smantana cu 1 lgt zahar pudra pana cand capata volum. Inglobam miezul de nuca caramelizat tocat in compozitie.


2. Batem restul de frisca cu restul de zahar pana cand creste in volum.


Asamblare:


Punem pe blatul de bezea mai intai frisca cu miez caremelizat. Deasupra punem frisca batuta si jumatatile caramelizate de miez de nuca.


S-aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Miezul de nuca a fost copt 5-10 minute in cuptor inainte de a-l carameliza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova, cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

_Alina_ 1

04.12.2013, 09:40

Multumesc Sylvia!

monik80 1

20.03.2015, 12:54

bun bun

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:24

Tare buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu fructe de padure