Tort cu visine si iaurt

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2011 | 6936 vizualizari

 

Pentru ca e prima oara cand imi sarbatoresc ziua alaturi de voi, am facut acest tort cu mare drag si pe care vi-l ofer virtual alaturi de un pahar cu suc, sampanie, ce doreste fiecare. Pentru acest tort m-am inspirat din mai multe retete de pe bucataras.ro si din reviste.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • 100g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 150g faina
  • 35 ml ulei
  • un praf de sare
  • Pt.rulada:
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 1/2 lgt. praf de copt
  • dulceata de visine
  • Pt. umplutura:
  • 1 pachet piscoturi
  • 2 cani smantana
  • 1 cana iaurt gras
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg zahar
  • 1 plic gelatina
  • visine din compot
  • 125ml zeama de compot
  • Pt. decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si iaurt:

Blatul: Se separa albusurile de galbenus. Se bat spuma tare impreuna cu sarea, zaharul vanilat si zaharul pudra. Galbenusurile s amesteca cu uleiul si se toarna in fir peste albusuri amestecandu-se usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt folosindu-se miscari de jos in sus pentru a omogeniza compozitia. Se toarna aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se lasa la 180 de grade cca 30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Cand este gata se scoate sp se lasa la racit.


Rulada: Se face rulada pe care o umplem cu dulceata de visine.


Umplutura: Se amesteca smantana cu iaurtul, se adauga zaharul vanilat si zaharul si se mixeaza bine pana se topeste zaharul. Visinele din compot le curatam de samburi si le lasam sa se scurga. Se adauga in compozitia de smantana gelatina hidratata si topita in zeama de compot, visinele scurse si piscoturile rupte in bucati. Se amesteca bine.


Asamblare tort: Se taie blatul in doua. Forma de tort cu peretii detasabili se imbraca intr-o folie alimentara. Se aseaza pe fundul tavii jumatatea de blat insiropat usor cu zeama de compot. Pe margini se aseaza una langa alta felii de rulada taiate de 1 cm grosime. In mijloc se toarna umplutura de smantana, se pune cealalta parte de blat insiropat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.


Se orneaza cu frisca si visine din compot sau dupa imaginatia fiecaruia. Inainte de ornare se scoate din forma de tort cu grija si se aseaza pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (68)

mihaelar63 1

30.11.2011, 00:17

Mirela desi nu mai gasesc tort , te rog sa accepti si din partea mea un sincer ,, La multi ani !!!

mirela0911 1

30.11.2011, 20:47

antici_g multumesc

mirela0911 1

30.11.2011, 20:52

dany
mihaelar tort nu mai este si bineinteles ca accept sincera urare, multumesc din suflet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34