Tort cu visine si iaurt

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2011 | 7218 vizualizari

 

Pentru ca e prima oara cand imi sarbatoresc ziua alaturi de voi, am facut acest tort cu mare drag si pe care vi-l ofer virtual alaturi de un pahar cu suc, sampanie, ce doreste fiecare. Pentru acest tort m-am inspirat din mai multe retete de pe bucataras.ro si din reviste.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 4 oua
  • 100g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 150g faina
  • 35 ml ulei
  • un praf de sare
  • Pt.rulada:
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 1/2 lgt. praf de copt
  • dulceata de visine
  • Pt. umplutura:
  • 1 pachet piscoturi
  • 2 cani smantana
  • 1 cana iaurt gras
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg zahar
  • 1 plic gelatina
  • visine din compot
  • 125ml zeama de compot
  • Pt. decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si iaurt:

Blatul: Se separa albusurile de galbenus. Se bat spuma tare impreuna cu sarea, zaharul vanilat si zaharul pudra. Galbenusurile s amesteca cu uleiul si se toarna in fir peste albusuri amestecandu-se usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt folosindu-se miscari de jos in sus pentru a omogeniza compozitia. Se toarna aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se lasa la 180 de grade cca 30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Cand este gata se scoate sp se lasa la racit.


Rulada: Se face rulada pe care o umplem cu dulceata de visine.


Umplutura: Se amesteca smantana cu iaurtul, se adauga zaharul vanilat si zaharul si se mixeaza bine pana se topeste zaharul. Visinele din compot le curatam de samburi si le lasam sa se scurga. Se adauga in compozitia de smantana gelatina hidratata si topita in zeama de compot, visinele scurse si piscoturile rupte in bucati. Se amesteca bine.


Asamblare tort: Se taie blatul in doua. Forma de tort cu peretii detasabili se imbraca intr-o folie alimentara. Se aseaza pe fundul tavii jumatatea de blat insiropat usor cu zeama de compot. Pe margini se aseaza una langa alta felii de rulada taiate de 1 cm grosime. In mijloc se toarna umplutura de smantana, se pune cealalta parte de blat insiropat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.


Se orneaza cu frisca si visine din compot sau dupa imaginatia fiecaruia. Inainte de ornare se scoate din forma de tort cu grija si se aseaza pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

mihaelar63 1

30.11.2011, 00:17

Mirela desi nu mai gasesc tort , te rog sa accepti si din partea mea un sincer ,, La multi ani !!!

mirela0911 1

30.11.2011, 20:47

antici_g multumesc

mirela0911 1

30.11.2011, 20:52

dany
mihaelar tort nu mai este si bineinteles ca accept sincera urare, multumesc din suflet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba