Tort cu zmeura

de silvi0ara in Torturi, 29 Iun 2010 | 1894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 100g unt moale 
  • 100g zahar 
  • 100g faina 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o priza sare 
  • 2 oua    
  • Pentru crema:  
  • 300g branza de vaci  
  • 140g iaurt  
  • 140g smantana  
  • 4 linguri zahar  
  • coaja rasa de la o limeta  
  • 400g zmeura  
  • 2 linguri zahar  
  • 500ml frisca lichida  
  • 3 linguri zahar  
  • 2 plicuri gelatina pudra    
  • Pentru glazura:  
  • 100g ciocolata neagra  
  • 50g unt    
  • Pentru ornat:  
  • frisca batuta  
  • 200g zmeura proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Blatul:



Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180 grade pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.



Crema:



Se inmoaie gelatina in apa rece.Se dau in fiert fructele impreuna cu 2 linguri de zahar,apoi le pasam cu blenderul.Branza se amesteca impreuna cu iaurtul,smantana,4 linguri de zahar si coaja de limeta.Se adauga pireul de fructe si gelatina dizolvata.Apoi se adauga jumatate din frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar.Se taie blatul in doua se aseaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza pe blat crema de branza,iar deasupra se pune zmeura proaspata si cateva jumatati de cirese,se acopera cu al doile blat si se lasa la frigider 2 ore,dupa care se indeparteaza inelul.


Se topeste ciocolata impreuna cu untul la cuptorul cu microunde,se amesteca bine si se imbraca tortul in glazura de ciocolata,apoi se orneaza cu frica pastrata.Suprafata tortului se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa preferinta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

silvi0ara 1

30.06.2010, 22:51

Lasa Gabita,ca pentru tine fac unul nou.

gaby_duceag 1

01.07.2010, 17:55

aaaa, ala era vechi? )))))

nadina73 1

04.07.2010, 22:53

e trecuta deja la favo super bine arata nota 10 cu felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Cuib de Paște