Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

de _Alina_ in Torturi, 25 Mar 2013 | 5286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri (5 mari si 1 mic)
  • 225 g zahar tos
  • 300 g faina
  • 240 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 75 ml unt topit
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie homemade
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 270 g iaurt
  • 200 ml
  • 40 ml apa
  • 5 g gelatina granule
  • 3 lg cu varf zahar tos
  • 150 g zmeura
  • Sirop
  • 50 ml sirop de tei amestecat cu
  • 120 ml apa plata
  • Decor
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 120 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba:

Blat

 1. Preincalzim cuptorul la 190°C.  

2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi jumatate din cantitatea de zahar in albusuri si mixam pana la dizolvarea acestuia.

3. Untul topit il amestecam cu restul de zahar si cu laptele. 

 4. Cernem peste untul batut faina si praful de copt. Punem si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si mixam bine.  

5. Inglobam usor in compozitie 2-3 lg de albusuri batute, urmand apoi sa punem toate albusurile in compozitie si sa le incorporam cu ajutorul unei spatule.

 6. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am vrut un blat cu o dimensiune de 17 cm, dar cum nu am tava cu dimensiunea aceasta am pus intr-o tava normala de aragaz, apoi am decupat) si  introduceti in cuptor 5 minute la 200°C, reducem apoi temperatura la 190°C si mai lasam 30 min. Verificati blatul cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca e copt.       

Crema  !!!Preparati crema in momentul in care asamblati tortul!!!!!  

1. Punem gelatina la hidratat 10 min in cei 40 ml de apa.  

2. Batem smantana pentru frisca amestecata cu cele 3 lg de zahar, pana cand capata volum.  

3. Amestecam iaurtul cu frisca.    

4. Incalzim apoi gelatina pe baie de aburi pana cand granulele se topesc complet. 5. Inglobam gelatina in frisca cu iaurt.      

Decor/crema de ciocolata alba  

1. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi impreuna cu 3 lg de frisca lichida si amesteacm. Luam vasul deoparte si lasam la racorit 5 min.

 2. Mixam 300 ml frisca lichida pana capata volum.   

3. Inglobam mai intai 2 lg de frisca batuta in ciocolata topita, amestecam cu o spatula, inglobam apoi toata frisca in ciocolata topita. Punem o folie pe vas si introducem compozitia in frigider 3-4 ore.     

Asamblare    

1. Taiem tortul, punem o felie de blat pe un platou intr-un inel detasabil (uns cu putin ulei), o insiropam, punem apoi zmeura pe margine (daca aveti mai multa zmeura puteti "tapeta" tot blatul cu ea) si crema in centru. Punem apoi urmatorul blat si il insiropam. Bagam tortul la frigider minim 4 ore. La mine a stat mai mult (12 h).

2. Scoatem tortul de la frigider, desfacem cu grija inelul alimentar. Batem cei 100 ml de frisca lichida (ramasa de la decor) si invelim tortul in ea.

3. Punem crema de ciocolata alba intr-un pos si ornam de la baza inspre partea superioara. Introduceti in frigider pentru 2 ore.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu fructe de vara