Tort cu visine

de gaby_gabytza in Torturi, 13 Feb 2013 | 1202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 1
  • 500 g visine(din compot)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 100 g zahat
  • 1 lingura ulei
  • Blat 2
  • 3 galbenusuri
  • 1oo g zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 60 ml apa
  • Crema Pasticcera
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 20 g amidon
  • Crema Capuccino
  • 20 ml apa fierbine
  • 3 linguri capuccino
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina
  • 1 lingura dulceata de cirese
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Blat 1 - scoatem samburii din visine si le punem la scurs. Albusurile le batem spuma cu zaharul si cu praful de sare. Treptat adaugam galbenusurile (unu cate unu) si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Amestecam bine. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam visinele bine scurse de zeama si amestecate cu plicurile de zahar vanilat. Peste visine adaugam compozitia de oua si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

blat 2 - galbenusurile le mixam cu zaharul pana se dizolva zaharul.Treptat adaugam uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam bine. Dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt  pana trece testul cu scobitoarea. Lasam in tava cca 2 ore

Crema pasticcera - Laptele il punem la foc iar cand sa fiaba oprim focul si adaugam galbenusurile batute cu zaharul. Amestecam si adaugam esenta si amidonul si punem iar pe foc. Amestecam continuu pana se ingroasa un pic. Stingem focul si dam la racit

Crema capuccino - topim margarina si o amestecam cu capuccino amestecat bine cu apa fierbinte. Adaugam zaharul vanilat mixat cu galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit adaugam dulceata de cirese. O lasam cca 15 min sa se raceasca.

Asamblarea-blatul 1 insiropam cu putin compot de visine adaugam crema pasticcera.Lasam jumatate de ora la frigider. Dupa adaugam blatul 2 si crema capuccino. Decoram cu nuca de cocos si dam la frigider inca 2 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

14.02.2013, 10:04

ms rocsi

gaby_gabytza 1

14.02.2013, 10:04

ms elucu.

Sim0na 1

14.02.2013, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!