Tort alb

de gaby_duceag in Torturi, 24 Feb 2011 | 9954 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3-4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri ulei

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingurita coaja rasa lamaie+portocala

Crema

  • 200 gr unt
  • un pahar zahar
  • 150 ml lapte
  • doua pahare lapte praf
  • 200 ml frisca
  • 70 gr nuca cocos
  • cocos pt decor (si ciocolata alba, rasa, daca doriti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Blat
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana la topirea cristalelor.
Se adauga rand pe rand galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit uleiul.
Se coace intr-o forma cu diamentru 22-24cm , in cuptorul preincalzit , la foc mic timp de aprox 35 min.

Crema:
E prima oara cand fac crema aceasta, cred ca poate fi preparata si in alt mod. Eu am facut asa:
Am pus intr-un bol untul, zaharul si laptele si am mixat bine.Are un aspect "branzos" dar isi revine imediat ce incorporati laptele praf.
Dupe ce incorporati laptele praf  mixati in continuare, adaugati  frisca lichida si mai mixati 5-10 minute.
IESE O PUFOSENIE BUNAAA!
Adaugati nuca de cocos.
Mai puneti laptele praf doar daca este necesar, daca vi se pare crema prea subtire. Eu nu am mai pus.
Cand o sa mai fac aceasta crema, voi mixa untul spuma, voi dilua laptele praf in lapte si voi incorpora usor, iar la sfarsit voi incorpora frisca batuta si nuca de cocos.

Dati crema o ora la rece.
Asamblare:
Taiati blatul in 3. Impartiti crema in doua si o jumatate inca o data in doua, cu care veti umple blaturile dupa ce au fost insiropate cu siropul obtinut prin fierberea timp de 3 min a ingredientelor.

Cu restul de crema imbracati tortul si presarati nuca de cocos.
Este un tort gen Rafaello, minunat pentru iubitorii genului  de desert cu cocos si lapte praf.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe fel de fel