Tort alb

de gaby_duceag in Torturi, 24 Feb 2011 | 6295 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3-4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri ulei

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingurita coaja rasa lamaie+portocala

Crema

  • 200 gr unt
  • un pahar zahar
  • 150 ml lapte
  • doua pahare lapte praf
  • 200 ml frisca
  • 70 gr nuca cocos
  • cocos pt decor (si ciocolata alba, rasa, daca doriti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Blat

Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana la topirea cristalelor.

Se adauga rand pe rand galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit uleiul.

Se coace intr-o forma cu diamentru 22-24cm , in cuptorul preincalzit , la foc mic timp de aprox 35 min.



Crema:

E prima oara cand fac crema aceasta, cred ca poate fi preparata si in alt mod. Eu am facut asa:

Am pus intr-un bol untul, zaharul si laptele si am mixat bine.Are un aspect "branzos" dar isi revine imediat ce incorporati laptele praf.

Dupe ce incorporati laptele praf mixati in continuare, adaugati frisca lichida si mai mixati 5-10 minute.

IESE O PUFOSENIE BUNAAA!

Adaugati nuca de cocos.

Mai puneti laptele praf doar daca este necesar, daca vi se pare crema prea subtire. Eu nu am mai pus.

Cand o sa mai fac aceasta crema, voi mixa untul spuma, voi dilua laptele praf in lapte si voi incorpora usor, iar la sfarsit voi incorpora frisca batuta si nuca de cocos.



Dati crema o ora la rece.

Asamblare:

Taiati blatul in 3. Impartiti crema in doua si o jumatate inca o data in doua, cu care veti umple blaturile dupa ce au fost insiropate cu siropul obtinut prin fierberea timp de 3 min a ingredientelor.



Cu restul de crema imbracati tortul si presarati nuca de cocos.

Este un tort gen Rafaello, minunat pentru iubitorii genului de desert cu cocos si lapte praf.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (77)

mirela0911 1

25.02.2011, 23:05

foarte frumos tortul degeaba

gaby_duceag 1

28.02.2011, 09:51

multumesc, mirela

-Licurici- 1

11.12.2017, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu nutella