Tort cu zmeura si ciocolata alba

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 1422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr iaurt Danone
  • 80 gr zmeura
  • 1 ou
  • 10 linguri ulei de cocos
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingurita extraordinar de vanilie
  • puțin colorant alimentar roșu
  • Crema:
  • 150 ml smantana pentru frica
  • 190 gr ciocolata albă
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si ciocolata alba:

Pentru crema am încălzit smantana cu ciocolata rupta bucatele si extractul de vanilie având grija sa nu se încălzească prea mult crema. Am lăsat la frigider 3 ore, apoi am mixat pana când am obținut o crema spumoasa.  

Zmeura pe care am folosit-o era congelata, ca urmare am lăsat-o sa se dezghete si sa ajungă la temperatura camerei. Iaurtul si oul le-am lăsat de asemenea sa ajungă la o temperatura ceva mai mare decât era in frigider.

Am amestecat iaurtul cu zmeura si oul, apoi am pus extractul de vanilie, uleiul si am amestecat bine. Am adăugat colorantul, faina si bicarbonatul de sodiu si am omogenizat compozitia.  Patru tavi rotunde cu diametrul de 17 cm le-am uns cu puțin ulei.  Aluatul l-am împărțit in 4 părți egale pe care le-am întins in cele 4 tavi.  Am copt la 180 grade Celsius pana când au început sa se coloreze ușor.

E important sa nu stea prea mult in cuptor pentru ca se usuca prea tare.  

Crema am impartit-o in 4 parti egale pe care le-am distribuit pe fiecare blat. Am lasat tortul cateva ore la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu zmeura si ciocolata alba-0
Tort cu zmeura si ciocolata alba-1

COMENTARII (19)

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

16.02.2013, 13:23

Imi place zmeura muult.

Panacris

Panacris 1

16.02.2013, 13:58

Delicios! Votat și la concurs!

alldaycooking

alldaycooking 1

16.02.2013, 14:19

Multumesc frumos pentru comentarii!
Cris iti multumesc frumos pentru vot!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!