Tort cu zmeura si ciocolata alba

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 1668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr iaurt Danone
  • 80 gr zmeura
  • 1 ou
  • 10 linguri ulei de cocos
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingurita extraordinar de vanilie
  • puțin colorant alimentar roșu
  • Crema:
  • 150 ml smantana pentru frica
  • 190 gr ciocolata albă
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si ciocolata alba:

Pentru crema am încălzit smantana cu ciocolata rupta bucatele si extractul de vanilie având grija sa nu se încălzească prea mult crema. Am lăsat la frigider 3 ore, apoi am mixat pana când am obținut o crema spumoasa.


Zmeura pe care am folosit-o era congelata, ca urmare am lăsat-o sa se dezghete si sa ajungă la temperatura camerei. Iaurtul si oul le-am lăsat de asemenea sa ajungă la o temperatura ceva mai mare decât era in frigider.


Am amestecat iaurtul cu zmeura si oul, apoi am pus extractul de vanilie, uleiul si am amestecat bine. Am adăugat colorantul, faina si bicarbonatul de sodiu si am omogenizat compozitia. Patru tavi rotunde cu diametrul de 17 cm le-am uns cu puțin ulei. Aluatul l-am împărțit in 4 părți egale pe care le-am întins in cele 4 tavi. Am copt la 180 grade Celsius pana când au început sa se coloreze ușor.


E important sa nu stea prea mult in cuptor pentru ca se usuca prea tare.


Crema am impartit-o in 4 parti egale pe care le-am distribuit pe fiecare blat. Am lasat tortul cateva ore la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

DinDragostePentruGatit 1

16.02.2013, 13:23

Imi place zmeura muult.

Panacris 1

16.02.2013, 13:58

Delicios! Votat și la concurs!

alldaycooking 1

16.02.2013, 14:19

Multumesc frumos pentru comentarii!
Cris iti multumesc frumos pentru vot!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)