Tort cu zmeura si crema de kiwi

de ANNA_46 in Torturi, 15 Ian 2013 | 4761 vizualizari

 

Aceste torturi le-am avut pentru Revelion (cel mic e numai cu zmeura, deoarece domnul meu e alergic la kiwi). Din greseala am sters foto-ul cu sectiunea de la tortul cel mic inainte de a-l transfera pe laptop, a aratat mai bine ca cel mare, jeleul din interior fiind destul de gros, dar amandoua au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT AVEM NEVOIE DE :
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU SIROP :
  • apa
  • zahar
  • zeama de lamaie
  • PENTRU JELEUL DE ZMEURA:
  • 800 gr. zmeura congelata
  • zahar , dupa gust
  • 12 foi gelatina (sau 20 gr. )
  • PENTRU CREMA DE KIWI:
  • 200 ml. lapte,
  • zahar,
  • gris,
  • vreo 6 kiwi.
  • PENTRU ORNAT:
  • 500 ml. frisca Hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si crema de kiwi:

Lasam zmeura la decongelat intr-un vas. Adaugam zahar dupa gust (cat de dulce ne place). Separam sambureii printr-o sita. Gelatina o punem la inmuiat in apa. Tapetam o tava cu folie alimentara ( si marginile ), a mea a avut dimensiunea de: 35/25 cm.

Incalzim putin zmeura cu zaharul , doar pana se dizolva gelatina (pe care am adaugat-o stoarsa ), turnam zmeura in tava, lasam la rece pana se intareste.

Ne ocupam de pandispan: Preincalzim cuptorul la 180°C. Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie, pana devin spumoase. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, incorporam cu grija. Turnam in forma deja tapetata cu hartie de copt. Coacem cca. 15 minute (verificam cu o scobitoare ). Lasam la racit.

Fierbem un sirop din apa si zahar (dupa gust), adaugam zeama de lamaie (tot dupa gust ). Lasam la racit.

Ne ocupam de crema. Din cei 200 ml lapte si  putin zahar fierbem un gris consistent (mai tare), lasam la racit. Curatam cativa kiwi (nu toate deodata). Cu un blender le mixam bine, indulcim cu zahar dupa gust, adaugam la grisul deja racit. Daca crema e inca tare curatam si mixam restul de kiwi, mai indulcim daca e nevoie.

Insiropam blatul, intindem crema, dam putin la rece. 

Luam tavita cu jeleu, decupam forme de care dorim ( eu am ales stelute ), ridicam folia de pe margini, introducem o mana dedesuptul ei, iar cu cealalta luam usor steluta si asezam pe o alta suprafata tot cu folie sau suport silicon. In cazul in care lasam rotund (ca pe tortul cel mic), decupam un cerc cu inelul tortului. O ridicam cu tot cu folie, asezam cu parte cealalta usor peste tort. Ramasitele de jeleu ramase le vom amesteca si intinde peste crema de kiwi.

Batem frisca bine (sa nu uitam sa o tinem la rece cel putin 4 ore inainte). Ornam tortul dupa plac. La sfarsit asezam stelutele, punem la rece sau servim. Va doresc : Pofta Buna ! 

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si crema de kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure