Tort cu zmeura si crema de kiwi

de ANNA_46 in Torturi, 15 Ian 2013 | 1912 vizualizari

 

Aceste torturi le-am avut pentru Revelion (cel mic e numai cu zmeura, deoarece domnul meu e alergic la kiwi). Din greseala am sters foto-ul cu sectiunea de la tortul cel mic inainte de a-l transfera pe laptop, a aratat mai bine ca cel mare, jeleul din interior fiind destul de gros, dar amandoua au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT AVEM NEVOIE DE :
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU SIROP :
  • apa
  • zahar
  • zeama de lamaie
  • PENTRU JELEUL DE ZMEURA:
  • 800 gr. zmeura congelata
  • zahar , dupa gust
  • 12 foi gelatina (sau 20 gr. )
  • PENTRU CREMA DE KIWI:
  • 200 ml. lapte,
  • zahar,
  • gris,
  • vreo 6 kiwi.
  • PENTRU ORNAT:
  • 500 ml. frisca Hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si crema de kiwi:

Lasam zmeura la decongelat intr-un vas. Adaugam zahar dupa gust (cat de dulce ne place). Separam sambureii printr-o sita. Gelatina o punem la inmuiat in apa. Tapetam o tava cu folie alimentara ( si marginile ), a mea a avut dimensiunea de: 35/25 cm.


Incalzim putin zmeura cu zaharul , doar pana se dizolva gelatina (pe care am adaugat-o stoarsa ), turnam zmeura in tava, lasam la rece pana se intareste.


Ne ocupam de pandispan: Preincalzim cuptorul la 180°C. Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie, pana devin spumoase. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, incorporam cu grija. Turnam in forma deja tapetata cu hartie de copt. Coacem cca. 15 minute (verificam cu o scobitoare ). Lasam la racit.


Fierbem un sirop din apa si zahar (dupa gust), adaugam zeama de lamaie (tot dupa gust ). Lasam la racit.


Ne ocupam de crema. Din cei 200 ml lapte si putin zahar fierbem un gris consistent (mai tare), lasam la racit. Curatam cativa kiwi (nu toate deodata). Cu un blender le mixam bine, indulcim cu zahar dupa gust, adaugam la grisul deja racit. Daca crema e inca tare curatam si mixam restul de kiwi, mai indulcim daca e nevoie.


Insiropam blatul, intindem crema, dam putin la rece.


Luam tavita cu jeleu, decupam forme de care dorim ( eu am ales stelute ), ridicam folia de pe margini, introducem o mana dedesuptul ei, iar cu cealalta luam usor steluta si asezam pe o alta suprafata tot cu folie sau suport silicon. In cazul in care lasam rotund (ca pe tortul cel mic), decupam un cerc cu inelul tortului. O ridicam cu tot cu folie, asezam cu parte cealalta usor peste tort. Ramasitele de jeleu ramase le vom amesteca si intinde peste crema de kiwi.


Batem frisca bine (sa nu uitam sa o tinem la rece cel putin 4 ore inainte). Ornam tortul dupa plac. La sfarsit asezam stelutele, punem la rece sau servim. Va doresc : Pofta Buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si crema de kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

ANNA_46 1

16.01.2013, 18:59

Danakarin multumesc frumos

Sim0na 1

17.01.2013, 21:45

superb!!!

ANNA_46 1

18.01.2013, 00:16

Multumesc frumos SimOna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe