Desert tort Medovik

de madi_marin in Torturi, 17 Apr 2020 | 1506 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am găsit această reţetă pe Youtube, pregătită de Reghina Cebotari, şi mi-a plăcut f mult. Se pregăteşte uşor şi rezultatul e foarte fin şi gustos.
 

 

INGREDIENTE

11 Foi cu diametrul de 16 cm:

  • 70 g unt gras
  • 100 g miere
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 450 g făină + extra pentru presărat blatul de lucru

Crema :

  • 450 g smântână fermentată grasă cu 30% grăsime
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Medovik:

Pentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine cele 2 ouă şi se toarnă şi ele in vas.


Se aprinde aragazul şi se ţine crema la foc mic amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă lingură cu lingură făina cernută. Când nu mai putem amesteca, se răstoarnă totul pe blatul de lucru şi se adaugă făina până ce o terminăm şi obţinem un aluat nelipicios.


Se cântăreşte aluatul şi se împarte în 10 bile, pe care le acoperim cu folie alimentara. Cea de-a 11 foaie o vom coace din resturile rămase de la decupajul exact al foilor.


Se întinde cu sucitorul fiecare bilă de aluat între două foi de copt pentru a fi mai usor, sau foaie de copt dedesubt şi folie alimentară deasupra, apoi se pune o farfurioară deasupra şi se taie cu cuţitul marginile ce ies în afara conturului ( pe care le pastrăm separat). Se procedează la fel la toate foile, inclusiv foaia din resturile de aluat păstrate pe care o vom mărunţi fin pentru a putea presăra tortul.


Se coc pe rând câte 4 minute la 180 grade C, încălzire sus/jos fără ventilaţie.


Se pot suprapune cu tot cu hârtiile de copt aferente, care se pot îndepărta doar după ce foile s-au răcit.


Pentru cremă : se mixează smântâna cu zahărul pudră şi esenţa până se obţine o cremă nu foarte tare, care să curgă un pic.


Asamblare : se pun straturi alternative de foi si cremă, deasupra şi pe margini strat subţire de cremă şi firimituri de aluat.


Se dă la rece cam 3 ore înainte de a fi servit, pentru ca foile să se înmoaie.


Este foarte uşor ca şi consistenţă şi foarte gustos.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

madi_marin 1

20.04.2020, 11:48

Multumesc! Ma bucur ca va place!

dantes 1

21.04.2020, 10:00

Delicios!

oanapl 1

21.04.2020, 13:23

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă BigMac fără carbohidrați

ieri la 15:30

Bezele Panda

de RODIMUR 7

ieri la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

pe 19.09 la 20:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Ferrero Rocher