Tort Bradut

de T I M E A in Torturi, 20 Dec 2012 | 5488 vizualizari

 

Un tort perfect pentru Craciun cu arome de iarna delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • un varf de sare
  • 250 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 2 mere mari (aprox 500 gr)
  • 2 gutui ( aprox 650 gr)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita mix de condimente: scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir
  • Crema:
  • 2 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • 250 gr unt
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • Ornat
  • 300 ml frisca indulcita pt imbracat tortul
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un strop colorant alimentar albastru si un strop colorant galben pentru a obtine culoarea verde
  • 50 ml frisca + un strop colorant rosu pentru ornamente
  • bombonele colorate sidefate Dr. Oetker
  • alte diverse ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bradut:

Mai intai spalam si curatam fructele si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem putin de suc si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de la citrice si mixul de condimente si amestecam bine.

Separat intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare cu mixerul pe treapa cea mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de cop, folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam cu grija sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 de minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Eu am facut blatul cu o zi inainte pt a se putea decupa mai bine.

Pentru a decupa bradul, am imbracat tortul in folie de Al., am desenat un bradut apoi cu un cutit cu varful ascutit si care taie bine am decupat bradul.

Pregatim crema: amestecam bine ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam apa si vanilia despicata in doua. Punem pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit turnam intr-un bol si mixam adaugand treptat untul.

Cu o lingura asezam crema pe prima foaie si nivelam frumos. Nu necesita insiropare pt ca blatul este destul umed de la fructe. Asezam deasupra cealalta foaie si dam la frigider timp de o ora.

Mixam cele 300 ml frisca si adaugam colorantii. Imbracam tot tortul cu frisca  verde incepand cu partile laterale apoi deasupra. Mixam si cele 50 ml de frisca si adaugam colorantul rosu si ornam.

In rest ornam folosind bombonelele sidefate si cele colorate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bradut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

T I M E A 1

22.12.2012, 11:30

Ubulika

T I M E A 1

22.12.2012, 11:31

multumesc frumos Mihaela

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:34

Ce simpatic este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie