Tort de 3 ani

de Denissa in Torturi, 23 Feb 2012 | 1967 vizualizari

 

Tudor a implinit pe 18 februarie 3 ani si de atunci viseaza numai tort si lumanari (de tort). Multumesc Mycookinglife pentru inspiratie!! :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 315 gr zahar pudra
  • 255 gr faina
  • 6 linguri cu apa
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 vanilie
  • Crema
  • 300 gr unt moale
  • zahar pudra
  • cacao
  • nuca macinata 
  • 1 esenta de rom
  • Decor de krantz
  • 200 gr nuca
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 3 ani:

Blat


Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.


Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina de tel) iar apoi se incorporeaza usor in amestecul de faina, galbenusuri si zahar.


Se ia o forma rotunda (eu am avut una cu inel detasabil) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna amestecul si se introduce in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute (depinde de aragaz).


Crema


Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, esenta de rom si cacaua pana se topeste zaharul si devine ca o spuma apoi se adauga nuci macinate. (Nu am mentionat cantitatea de zahar pentru ca fiecare face dupa gustul sau mai dulce sau nu. Nuca nu am pus multa deoarece am pus destula deasupra).


Krantz


Nucile de prajesc putin in cuptorul incins si se zdrobesc apoi cu sucitorul (sau ciocanul de snitele, eu asa am facut).


Separat zaharul se pune la caramelizat avand grija sa nu se arda. Se adauga nucile pisate se amesteca rapid iar apoi intreaga compozitie se intinde pe o folie de aluminiu sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se sfarma cu ciocanul de snitele.


Asamblare


Blatul de tort se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop de apa, zahar, esenta de rom. Se intinde crema de unt se pune cel de-al doilea blat iarasi crema si apoi ultimul blat.


Se pastreaza 2 linguri de crema pentru ornarea tortului, intinzandu-se pe ultimul blat si pe margini iar apoi se tapeteaza tortul cu krantz pisat.


Am mai facut niste moturi de frisca batuta.


(Asta e tortul de 3 ani)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 3 ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (38)

Denissa 1

24.02.2012, 08:18

multumim iri

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:37

sa-ti traiasc sa fie sanatos si tortul e grozav

Denissa 1

24.02.2012, 14:32

multumim mamaie Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca