Tort de bezea cu fructe

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 15 Iul 2011 | 8560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi bezea:
  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • Vanilie
  • 50 g ciocolata tocata
  •  Crema:
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 4 piersici
  • 4 caise
  • 150 g coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea cu fructe:

Foi bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se continuua mixarea pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga zeama de lamaie si vaniliea si se omogenizeaza. Cacaua se amesteca cu amidonul si se cerne in spuma; se amesteca cu o paleta,dinspre exterior spre interior pentru a nu se lasa spuma.

 Pe o tava se traseaza cercuri de 23 cm si se imparte spuma in doua parti egale. Se intinde spuma in cele doua cercuri, iar pe cea care va fi deasupra se presara ciocolata tocata. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace bezeaua aprox 90 minute,la 140 grade(foc mic). Este gata atunci cand este crocanta deasupra.

 Crema:

Frisca se bate cu 1 lingura de miere pana devine o spuma tare. 2 caise si 2 piersici se paseaza cu blenderul si se adauga la frisca,se mixeaza bine,apoi se adauga laptele. Se omogenizeaza.

Pe un platou rotund se aseaza  prima foaie de bezea, crema( se pun 3 linguri deoparte) si fructele(piersiile si caisele taiate felii si coacaze), se acopera cu cealalta foaie de bezea. Crema oprita se pune intr-un sprit si se orneaza tortuletul cu rozete. Se decoreaza cu felii de fructe si coacaze rosii. Se  serveste rece,de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese