Tort de bezea cu fructe

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 15 Iul 2011 | 5572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi bezea:
  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • Vanilie
  • 50 g ciocolata tocata
  •  Crema:
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 4 piersici
  • 4 caise
  • 150 g coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea cu fructe:

Foi bezea:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se continuua mixarea pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga zeama de lamaie si vaniliea si se omogenizeaza. Cacaua se amesteca cu amidonul si se cerne in spuma; se amesteca cu o paleta,dinspre exterior spre interior pentru a nu se lasa spuma.


Pe o tava se traseaza cercuri de 23 cm si se imparte spuma in doua parti egale. Se intinde spuma in cele doua cercuri, iar pe cea care va fi deasupra se presara ciocolata tocata. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace bezeaua aprox 90 minute,la 140 grade(foc mic). Este gata atunci cand este crocanta deasupra.


Crema:


Frisca se bate cu 1 lingura de miere pana devine o spuma tare. 2 caise si 2 piersici se paseaza cu blenderul si se adauga la frisca,se mixeaza bine,apoi se adauga laptele. Se omogenizeaza.


Pe un platou rotund se aseaza prima foaie de bezea, crema( se pun 3 linguri deoparte) si fructele(piersiile si caisele taiate felii si coacaze), se acopera cu cealalta foaie de bezea. Crema oprita se pune intr-un sprit si se orneaza tortuletul cu rozete. Se decoreaza cu felii de fructe si coacaze rosii. Se serveste rece,de la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

aziz 1

17.07.2011, 14:46

superb!!!

lili 1

17.07.2011, 21:42

minunat!!!

Adinuta 1

24.07.2011, 00:11

ce frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Krem a la krem,,