Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

de xana in Torturi, 14 Aug 2013 | 10913 vizualizari

 

Ieri am implinit 6 ani de casnicie si am facut acest tort, preferatul sotului. Reteta originala e fara frisca, ci doar margarina, iar galbenusurile se pun crude, eu am adaptat-o. E putin migaloasa, dar se merita.

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr de biscuiti(putin dulci)
  • 125 gr margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • cca 400 ml cafea
  • Pentru ornat:
  • 3-4 biscuiti
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha):

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare.


cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se lasa putin la racit.


Frisca si 2 linguri din cafeaua pe care am pregatit-o se pun pe foc si cand s-a ingrosat putin, turnam peste galbenusuri, dar nu toata o data, amestecand fara oprire. Dupa ce am incorporat toata frisca punem din nou pe foc pana cand devine o crema omogena. O transferam pe o farfurie adanca si mai amestecam cu telul 2 minute.


Margarina si restul de zahar se mixeaza pana devine pufoasa, apoi ii adaugam crema de frisca si amestecam bine.


Intr-o forma cu fundul detasabil, incepem montarea: biscuitii, pe rand, se inmoaie rapid in cafeaua calduta apoi se aseaza un strat in forma; urmeaza un strat subtire de crema, apoi altul de biscuiti si tot asa pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de crema. Presuram deasupra biscuiti zdrobiti si ciocolata rasa.


Se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

TIPS-URI

1

Frisca se adauga putin cate putin peste galbenusuri, amestecand mereu, mai ales dupa ce le punem pe amandoua din nou la foc, daca nu vom obtine o omleta cu frisca :)

2

Biscuitii nu trebuie insiropati prea mult in cafea

3

Cafeaua nu o indulcim

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

xana 1

14.08.2013, 13:46

Rocsi 1

14.08.2013, 21:14

La multi ani cu multe bucurii

xana 1

14.08.2013, 22:03

Multumesc, Roxana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4820 puncte

Constelatialeu

4527 puncte

Rocsi

4198 puncte

 Adi

3629 puncte

Panacris

2911 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca