Tort de cafea

de susu in Torturi, 30 Mai 2012 | 4477 vizualizari

 

sursa revista click pofta buna

Blatul nu prea mi-a placut cum a iesit insa crema, dementiala insa foarte multa pentru tortul asta asa ca jumatate din crema am folosit-o la tiramisu II

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca putin coapta macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • Un praf de sare
  • 2 linguri de cappuccino
  • Crema:
  • 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
  • 200 g mascarpone
  • 250 g frisca
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 2 lingurite din siropul facut pentru décor
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g boabe cafea
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri cafea
  • 6 linguri de zahar
  • Coaja de la o lamaie
  • Esenta de cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140-150 de grade.


Siropul se prepara din cafea, zahar, apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la jumatate.


Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie , se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece.


Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema la mijloc si se imbraca cu restul. Se decoreaza dupa plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

22.10.2012, 17:22

La Multi Ani cu sanatate si fericire!!!

nico15 1

22.10.2012, 22:37

La multi ani Simo, sanatate, fericire si multe retete.
Cu mare drag,
Nico

babi5 1

08.11.2013, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu portocale