Tort de cafea

de susu in Torturi, 30 Mai 2012 | 4763 vizualizari

 

sursa revista click pofta buna

Blatul nu prea mi-a placut cum a iesit insa crema, dementiala insa foarte multa pentru tortul asta asa ca jumatate din crema am folosit-o la tiramisu II

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca putin coapta macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • Un praf de sare
  • 2 linguri de cappuccino
  • Crema:
  • 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
  • 200 g mascarpone
  • 250 g frisca
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 2 lingurite din siropul facut pentru décor
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g boabe cafea
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri cafea
  • 6 linguri de zahar
  • Coaja de la o lamaie
  • Esenta de cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140-150 de grade.


Siropul se prepara din cafea, zahar, apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la jumatate.


Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie , se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece.


Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema la mijloc si se imbraca cu restul. Se decoreaza dupa plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

22.10.2012, 17:22

La Multi Ani cu sanatate si fericire!!!

nico15 1

22.10.2012, 22:37

La multi ani Simo, sanatate, fericire si multe retete.
Cu mare drag,
Nico

babi5 1

08.11.2013, 15:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort vienez