Tort de ciocolata

de adry88 in Torturi, 21 Sep 2012 | 1578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata
  • CREMA
  • 500 ml smantana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 50 g unt
  • DECOR
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam si ciocolata topita si racita, amestecam usor cu o lingura.


Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA-intr-o cratita punem untul, smantana si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste, iar la final adaugam esenta de rom. Cand s-a racit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.


Blatul racit il taiem in 2. Asezam prima foaie, insiropam(eu am folosit compot de visine), crema si a 2 foaie insiropata.


Glazura: topim ciocolata impreuna cu frisca la microunde.


Turnam glazura peste tort si dam la frigider dupa care decoram dupa plac


Eu am facut o glazura de ciocolata amaruie si am turnat prima data si am intepat un pic blatul cu cutitul dupa care am turnat glazura de ciocolata cu lapte.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:51

ciocolata

Angelina_Elena 1

13.11.2012, 00:48

delicios tort!

adry88 1

13.11.2012, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan