Tort de ciocolata

de adry88 in Torturi, 21 Sep 2012 | 1665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata
  • CREMA
  • 500 ml smantana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 50 g unt
  • DECOR
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam si ciocolata topita si racita, amestecam usor cu o lingura.


Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA-intr-o cratita punem untul, smantana si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste, iar la final adaugam esenta de rom. Cand s-a racit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.


Blatul racit il taiem in 2. Asezam prima foaie, insiropam(eu am folosit compot de visine), crema si a 2 foaie insiropata.


Glazura: topim ciocolata impreuna cu frisca la microunde.


Turnam glazura peste tort si dam la frigider dupa care decoram dupa plac


Eu am facut o glazura de ciocolata amaruie si am turnat prima data si am intepat un pic blatul cu cutitul dupa care am turnat glazura de ciocolata cu lapte.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:51

ciocolata

Angelina_Elena 1

13.11.2012, 00:48

delicios tort!

adry88 1

13.11.2012, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheescake cu Oreo

ieri la 17:38

Omleta cu dragoste...de dieta

ieri la 15:33

Chec cu mere

de GeorgiG 5

pe 17.02 la 17:31

Entrement cu ricotta si zmeura

pe 17.02 la 08:59

Rulouri cu omleta si ton

de Rocsi 9

pe 16.02 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Tort triplu cu mousse de ciocolată