Tort de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 25 Iun 2013 | 1784 vizualizari

 

Un tort de ciocolata irezistibil...si fara gluten...o minunatie! Eu l-am servit cu zmeura...mmmmm.....atat de delicios incat de topesti de placere savurandu-l :)

Multumesc de inspiratie:

http://nutritie.restomania.ro/fara-gluten/tort-de-ciocolata-fara-gluten-retete/

 

INGREDIENTE

  • 340 de gr ciocolata( din care 1/4 am pus ciocolata neagra si restul ciocolata cu lapte)
  • 160 gr zahar brun
  • 120 ml apa
  • vanilie
  • 200 gr unt topit
  • 5 oua maricele
  • frisca
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Va spun de la inceput ca am respectat reteta pas cu pas ...si asa va sfatuiesc si pe voi sa faceti in caz ca nu doriti doar probe( cu sau fara succes)...


Apa si zaharul (100 de gr din total) se pun intr-un vas pe foc, se amesteca si cand a dat un clocot se trage de pe foc, se adauga ciocolata se amesteca sa se topeasca apoi se toarna si untul topit ( separat).


Se mixeaza ouale cu restul de zahar( 60 gr) si vanilia, se mixeaza aproximativ 10 minute pana isi tripleaza volumul.


Incet incet cu ajutorul unui tel incorporam si amestecul de ciocolata, foarte usor, asa prin invaluire.


Tapetam o forma de tort cu inel( cea mijlocie)cu foaie de copt( sau nu) si turnam amestecul usor.


Preincalzim cuptorul la 180 de grade.


Vom coace tortul in jur de 30 sau 45 de minute) faceti testul cu scobitoarea trebuie sa iasa uscata si la mine asta s-a intamplat dupa 45 de minute).


Lasam sa se raceasca. Aici in acest moment s-a intamplat ca mijlocul tortului sa se lase, insa pe mine nu m-a deranjat ci din contra am profitat si am pus frisca in mijloc. Se poate intoarce daca doriti pe un platou inainte de a orna cu frisca.


Deci ornam cu frisca tortul, eu am facut niste valuri cu o lingura si apoi am presarat fulgi de ciocolata si am decorat cu zmeura, apoi am servit cu zmeura din belsug...bineinteles dupa ce a stat la rece minim doua ore..va invit sa il testati...e minunat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

RuxyRux 1

28.06.2013, 15:15

alilianaa 1

23.08.2013, 20:20

Super bun..

RuxyRux 1

23.08.2013, 20:35

Liliana, ciocolatica dulce multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si caramel