Tort de ciocolata

de mirela0911 in Torturi, 8 Noi 2014 | 5439 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. blatul 1:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 10 lg faina
Pt. blatul 2:
  • 5 albusuri
  • 10 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 6 lg nuca macinata
  • 4 lg faina
Crema 1:
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 180 ml frisca lichida
Crema 2:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • esenta de rom
Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul 1: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, apoi galbenusurile cate unul si se mixeaza incet. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu o lingura cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda (diametrul de 26 cm) cu unt si se desarta compozitia. Se da la cuptor la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate blatul si se lasa la racit.


Blatul 2: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu nuca macinata apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se desarta compozitia in aceeasi tava pe care am folosit-o si la primul blat. Se da la cuptor pt cca 25-30 minute. Se scoatesi se lasa la racit.


Crema 1: Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele, pe foc mic si se amesteca continuu pana ce se topeste complet ciocolata. Se da la frigider pentru cel putin o ora, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.


Crema 2: Se procedeaza la fel ca si la crema 1, doar ca in momentul in care mixam crema se adauga si esenta de rom.


Intre timp pregatim un sirop din apa, zahar si rom.


Asamblare tort: Primul blat se taie in doua. Se aseaza o parte pe un platou, se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata cu lapte (pastram 3-4 lg de crema), peste aceasta se aseaza blatul cu nuca, se insiropeaza apoi se unge cu 2/3 din crema de ciocolata cu rom. Deasupra se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza apoi se unge tortul cu crema pastrata. Se orneaza dupa imaginatie.


Eu am folosit pentru ornat din cele doua creme pastrate si biscuiti in ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe in crema de ciocolata.

2

Se poate insiropa blatul cu zeama din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Adele 1

09.11.2014, 15:48

Xandrinne 1

09.11.2014, 19:54

La multi ani!!

mirela0911 1

11.11.2014, 15:31

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay