Tort Egiptean

de La Ancuta in Torturi, 1 Ian 2011 | 26849 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Foaie: (avem nevoie de 3 foi)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 g nuci macinate (sau alune)
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci sau alune zdrobite (eu le-am macinat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile:


Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc.


Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.


Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca usor deasupra.


Am incercat sa coc si cu tava tapetata cu hartie de copt, dar e mai greu de dezlipit hartia :)


Pana se coace spalam ustensilele si pregatim inca o foaie. Repetam aceasta operatiune de doua ori ( ne trebuie 3 foi)


Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.


Crema 1:


Amestecam bine galbenusurile cu amidonul si treptat adaugam laptele. Punem compoitia pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam a racit.


Mixam untul spuma cu vanilia. Adaugam untul treptat in budinca de galbenusuri si mixam bine.


Crema 2:


Zaharul se pune pe foc si se caramelizeaza. cand a capatat o culoare aurie il intindem in foaie subtire pe hartie de copt unsa putin. Lasam sa se racasca apoi punem caramelul intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.


Batem frisca bine si adaugam caramelul zdrobit si nuca macinata. Amestecam pana se omogenizeaza.


Asamblarea:


Pe un platou asezam o foaie apoi intindem 1/3 din crema de vanilie si deasupra 1/3 din crema de frisca. Punem urmatoarea foaie si iar crema de vanilie si crema de frisca.


Deasupra intindem restul de crema de vanilie si crema de frisca. Intindem putina crema pe margini si imbracam marginea in nuca macinata.


Tortul nu este foarte spectaculos la exterior, dar are un gust senzational.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Andreea Caroline 1

27.09.2013, 09:40

Ce bunatate

La Ancuta 1

27.09.2013, 11:45

Multumesc

otymf 1

28.06.2014, 03:48

maine il fac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))