Tort Egiptean

de La Ancuta in Torturi, 1 Ian 2011 | 25852 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Foaie: (avem nevoie de 3 foi)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 g nuci macinate (sau alune)
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci sau alune zdrobite (eu le-am macinat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile:


Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc.


Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.


Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca usor deasupra.


Am incercat sa coc si cu tava tapetata cu hartie de copt, dar e mai greu de dezlipit hartia :)


Pana se coace spalam ustensilele si pregatim inca o foaie. Repetam aceasta operatiune de doua ori ( ne trebuie 3 foi)


Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.


Crema 1:


Amestecam bine galbenusurile cu amidonul si treptat adaugam laptele. Punem compoitia pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam a racit.


Mixam untul spuma cu vanilia. Adaugam untul treptat in budinca de galbenusuri si mixam bine.


Crema 2:


Zaharul se pune pe foc si se caramelizeaza. cand a capatat o culoare aurie il intindem in foaie subtire pe hartie de copt unsa putin. Lasam sa se racasca apoi punem caramelul intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.


Batem frisca bine si adaugam caramelul zdrobit si nuca macinata. Amestecam pana se omogenizeaza.


Asamblarea:


Pe un platou asezam o foaie apoi intindem 1/3 din crema de vanilie si deasupra 1/3 din crema de frisca. Punem urmatoarea foaie si iar crema de vanilie si crema de frisca.


Deasupra intindem restul de crema de vanilie si crema de frisca. Intindem putina crema pe margini si imbracam marginea in nuca macinata.


Tortul nu este foarte spectaculos la exterior, dar are un gust senzational.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Andreea Caroline 1

27.09.2013, 09:40

Ce bunatate

La Ancuta 1

27.09.2013, 11:45

Multumesc

otymf 1

28.06.2014, 03:48

maine il fac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!