Tort de ciocolata

de Pushaa in Torturi, 26 Mai 2015 | 3365 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ziua mamei mele... si a iesit buuun si ciocolatos!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri de ulei
  • CREMA:
  • 3oua,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g ciocolata 55%
  • cacao,
  • putina zeama de lamaie,
  • 500 ml frisca;
  • 1 borcan de dulceata de visine
  • pentru ornat:
  • 100 g ciocolata si frisca
  • SIROP:
  • 2 borcane de compot (eu am folosit compot de caise)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Turnam aluatul intr-o tava rotunda si o dam la cuptor 25-30 min.

CREMA: Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugam ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit. 

Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam.

ASAMBLARE: Taiem blatul si il insiropam.(eu l-am taiat in 2). Am pus jumatate de crema pe primul blat; peste crema am pus dulceata. Peste stratul de dulceata am pus cel de-al doilea blat. Am ornat tortul cu restul de crema, ciocolata topita si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.05.2015, 19:23

Nu as refuza deloc o feliuta. La multi ani mamei tale!

Panacris 1

28.05.2015, 14:42

Ancutsa 1

06.09.2016, 18:24

La multi ani cu sanatate si bucurii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort Barbie