Tort de ciocolata

de Pushaa in Torturi, 26 Mai 2015 | 3056 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ziua mamei mele... si a iesit buuun si ciocolatos!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri de ulei
  • CREMA:
  • 3oua,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g ciocolata 55%
  • cacao,
  • putina zeama de lamaie,
  • 500 ml frisca;
  • 1 borcan de dulceata de visine
  • pentru ornat:
  • 100 g ciocolata si frisca
  • SIROP:
  • 2 borcane de compot (eu am folosit compot de caise)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Turnam aluatul intr-o tava rotunda si o dam la cuptor 25-30 min.


CREMA: Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugam ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit.


Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam.


ASAMBLARE: Taiem blatul si il insiropam.(eu l-am taiat in 2). Am pus jumatate de crema pe primul blat; peste crema am pus dulceata. Peste stratul de dulceata am pus cel de-al doilea blat. Am ornat tortul cu restul de crema, ciocolata topita si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.05.2015, 19:23

Nu as refuza deloc o feliuta. La multi ani mamei tale!

Panacris 1

28.05.2015, 14:42

ancutsa 1

06.09.2016, 18:24

La multi ani cu sanatate si bucurii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu