Tort de ciocolata

de Pushaa in Torturi, 26 Mai 2015 | 4107 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru ziua mamei mele... si a iesit buuun si ciocolatos!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri de ulei
  • CREMA:
  • 3oua,
  • 150 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g ciocolata 55%
  • cacao,
  • putina zeama de lamaie,
  • 500 ml frisca;
  • 1 borcan de dulceata de visine
  • pentru ornat:
  • 100 g ciocolata si frisca
  • SIROP:
  • 2 borcane de compot (eu am folosit compot de caise)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Turnam aluatul intr-o tava rotunda si o dam la cuptor 25-30 min.


CREMA: Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugam ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit.


Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam.


ASAMBLARE: Taiem blatul si il insiropam.(eu l-am taiat in 2). Am pus jumatate de crema pe primul blat; peste crema am pus dulceata. Peste stratul de dulceata am pus cel de-al doilea blat. Am ornat tortul cu restul de crema, ciocolata topita si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.05.2015, 19:23

Nu as refuza deloc o feliuta. La multi ani mamei tale!

Panacris 1

28.05.2015, 14:42

Ancutsa 1

06.09.2016, 18:24

La multi ani cu sanatate si bucurii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu prune uscate