Tort Zmeurica

de madi_marin in Torturi, 20 Feb 2010 | 2519 vizualizari

 

Am furat idei de ici de colo si am facut tortuletul asta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g amidon
  • 50 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 150 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de vanilie ( Dr. Oetker)
  • 1/2 borcan de gem de zmeura
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • colorant alimentar
  • jeleuri
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Zmeurica:

Se prepara intai blatul: se bat ouale intregi spuma cu zaharul foarte foarte bine, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna inainte, se amesteca usor pana se incorporeaza totul si se pune la copt in forma detasabila (26 cm) tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si pudrata cu faian ( doar baza se acopera cu hartie). Se coace la foc potrivit cam 20 minute ( pentru siguranta se face testul cu scobitoarea). Cand e gata se da la racit.


Se prepara crema amestecand cu mixerul laptele, frisca, praful de budinca si gemul. Daca iese foarte tare, se mai picura putin lapte.


Ciocolata alba se topeste la microunde, se amesteca cu colorant si se da la congelator. Frisca lichida se bate spuma tare.


Montare : blatul racit se pune din nou in forma detasabila din care am scos hartia de copt, se unge cu 2 linguri cu gem de zmeura, se aseaza crema deasupra si se niveleaza frumos. Dam la frigider pentru 30 de minute, apoi scoatem cu griha inelul formei, apoi mutam tortul pe un platou si il ornam cu frisca batuta, fulgi de ciocolata ( eu am razuit ciocolata cu o lingurita) si jeleuri. Se da la rece si se taie a doua zi.


 

TIPS-URI

1

Se lucreaza repede cu fulgii de ciocolata pentru ca tinand castrnelul in mana incepe sa se topeasca si nu mai ies fulgii asa cum trebuie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zmeurica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

madi_marin 1

25.02.2010, 09:33

nu mai am....ca a disparut foarte repede..... imi place sa ma pozez cu cate un preparat ca le mai trimit la reviste....dar sa nu mai spui la nimeni....

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 10:54

arata demential, sunt innebunita dupa torturile cu fructe

madi_marin 1

28.02.2010, 11:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere intregi