Tort de ciocolata cu fluturi albi

de susu in Torturi, 16 Feb 2010 | 6203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr miez de nuca macinat fin
  • 100 gr faina
  • 2 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata (100 gr amaruie, 100 gr cu lapte)
  • 200 ml frisca
  • 1-2 linguri de cognac
  •  Figurine de ciocolata:
  • 200 gr cicolata alba topita  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu fluturi albi:

Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea.

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul rece spuma cu un praf de sare. Nucile date prin rasnita de cafea se amesteca cu faina cernuta de doua ori impreuna cu praful de copt.

La compozitia  de unt batuta se adauga galbenusurile pe rand si se freaca dupa fiecare. Se amesteca compozitia de unt cu ciocolata care a fost rupta bucatele si topita la bain marie apoi se adauga faina si la urma albusurile spuma. Se incorporeaza albusurile spuma amestecand de jos in sus.

Se unge o forma cu ulei si se pune hartie de copt. Se da la cuptor aproximativ 40-50 minute cu focul foarte mic. Se introduce o scobitoare in blat si daca iese curata, fara aluat, este gata. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste glazura punand frisca pe foc foarte mic si adaugand ciocolata rupta bucatele. Se amesteca mereu pana la topire. Frisca nu trebuie sa fiarba. In glazura se pune cognacul si se amesteca. Se toarna asa calduta in mijlocul blatului lasand sa se scurga bine sa acopere si marginile lui. Nu se niveleaza cu nimic. Glazura va curge frumos peste tot daca este pusa in mijloc. Se lasa blatul pe masa pana ajunge la temperatura camerei, abea apoi se baga la frigider.

Pe o foaie de copt bine intinsa se deseneaza cu creionul diverse figurine. Se intoarce foaia invers pentru a nu patrunde creion in ciocolata . Se topeste ciocolata alba la bain marie si se umple un pos cu aceasta compozitie. Se traseaza diverse modele dupa imaginatie. Se lasa un pic pe masa iar apoi se baga in congelator. Se scot dupa cateva minute. Se desfac usor de pe hartie cu o spatula. Se aseaza frumos peste tort.

Cine doreste poate desena direct pe tort cu glazura de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fluturi albi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe