Tort Diplomat (de Pasti)

de Gicuta69 in Torturi, 14 Apr 2015 | 4660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • - 5 oua mari
  • - 300 g zahar
  • - coaja de portocala
  • - 2 plicuri gelatina
  • -1 cutie ananas
  • -500 ml frisca lichida
  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri ulei
  • - coaja de lamaie si esente
  • - 1/2 plic praf de copt (optional)
  • - un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca lichida
  • - bomboane colorate
  • - 1 iepuras de ciocolata
  • - colorant alimentar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat (de Pasti):

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina ,care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece..Cand se raceste,se adauga 500 ml frisca (batuta) si ananasul taiat cubulete.


Blat :Albusurile se bat spuma cu praful de sare,si se adauga in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul,coaja de lamaie, esentele si faina in care am amestecat praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma(20 cm diametrul) cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute.Cand se raceste se taie in doua.


Asamblare: Forma in care am copt blatul, se imbraca in folie alimentara( punga de plastic), se aseaza jumatate din crema, apoi se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu suc din compotul de ananas.Se continua cu cealalta jumatate de crema si cealalta foaie de blat, insiropat. Se da la frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (de Pasti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

marcela1979 1

20.04.2015, 02:40

Gicuta69 1

20.04.2015, 13:12

Multumesc tuturor!

cmioara35 1

08.07.2015, 15:12

ce frumos !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale