Tort cu trei feluri de ciocolata

de La Ancuta in Torturi, 17 Noi 2011 | 27760 vizualizari

 

Am tot oscilat daca sa postez sau nu acest tort si asta nu pentru ca nu ar fi bun. Va pot spune ca a fost chiar minunat, ciocolatos si cremos, dar dintr-o eroare (unama) m-am ales cu fotografii foarte proaste. Am incercat sa salvez ce se putea salva, dar nu destul, dupa cum puteti vedea. Acestea fiind spuse, dragii mei ciocoholici... poftiti la ciocolata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 30 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei feluri de ciocolata:

Blatul este cel folosit la prajitura Krem a la krem. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa ca la bezea.


Adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare. La final adaugam plicul de Crem Ole de ciocolata si mixam pana se omogenizeaza.


Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Daca apasam cu degetul pe blat si acesta isi revine imediat, insemana ca este copt.


Scoatem pe un gratar si lasam la racit.


Ne ocupam apoi de creme.Incepem cu mousse de ciocolata amariue.


Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.


Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu 150 ml de frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam foile de gelatina scurse de apa si amestecam pana se dizolva.


Dam la frigider pana la racirea completa . Mixam restul de frisca si o incorporam in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus.


Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Turnam mouuse-ul de ciocolata in tava si nivelam. Dam la frigider pana preparam urmatoarea crema.


La fel vom proceda si cu crema de ciocolata alba, pe care o vom pune in tava peste cea de ciocolata amaruie.


Dam tava la frigider si preparam si ultima crema, cea de ciocolata cu lapte, in acelasi mod ca si primele doua. Intindem crema in tava si acoperim cu blatul.


Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.


Dupa ce a stat la frigider desfacem folia si asezam un platou peste tava. Intoarcem tortul pe platou cu o miscare ferma. Desfacem si restul de folie de pe tort.


Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca, la foc mic. Dam deoparte si

omogenizam apoi adaugam untul si amestecam bine pana se topeste. Lasam putin sa se raceasca. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase punem glazura pe tort, incepand din mijloc.


Ornam apoi dupa preferinte. Eu am facut cateva moate de frisca si am presarat aschii de cioocolata alba.


Multumesc Miha

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (94)

baby_ktalyna 1

12.03.2013, 17:55

superrrrrrrrrrrr abia astept sa il fac si eu

Gabi81 1

18.06.2014, 11:03

Buna,
As dori sa stiu ce diamentru are tava in care ai pregatit tortul.
Multumesc.

Gabi81 1

18.06.2014, 11:06

Acuma am obs ca e trecut 26 cm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu portocale