Tort de ciocolata cu mere

de silvi0ara in Torturi, 1 Mar 2010 | 3822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua  
  • 125g zahar  
  • 50ml ulei  
  • 50ml lapte  
  • 2 linguri cacao  
  • 1 plic hahar vanilat  
  • o priza sare  
  • 150g faina  
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala  
  • ½ plic praf de copt  
  • Pentru crema:  
  • 3 mere mari  
  • 500ml apa  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • 1 plic praf Tort-Gelee  
  • 500ml frisca lichida  
  • 3 linguri cacao  
  • 3-4 linguri de zahar  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • 2 linguri ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu mere:

Blat:



Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Intre timp pregatim merele si crema.Merele se curata de coaje si se scoate cotorul si se taie in doua.Se pun la fiert in 500ml apa cu 2-3 linguri zahar si 1 plic vanilie,se adauga merele si se lasa sa fiarba 10 minute.Atentie daca merele sunt mai moi nu le lasati prea mult la fiert.Se scot si se lasa in strecuratoare.Zeama se pastreaza.Se aseaza blatul pe un platou (sau in forma de tort) si se fixeaza de jur imprejur inelul formei.Se toarna 250g din zeama de la mere peste blat,apoi se repartizeaza merele taiate in doua pe blat.Se prepara o glazura de gelatina din praful Tort- Gelee,conform indicatiilor de pe pachet cu zeama ramasa-250ml-.Se toarna glazura peste fructe si se lasa sa se intareasca.



Crema:



Se bate frisca,adaugand 3 linguri cacao si 3-4 linguri de zahar(daca folositi frisca vegetala adaugati zahar mai putin,sau cum va place)si zaharul vanilat.Aceasta crema se repartizeaza uniform peste mere.Se da tortul la frigider pentru 2 ore.Se orneaza cu cele 2 linguri de ciocolata rasa.Sau ornati dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.03.2010, 18:33

super bun

epurasha2bb 1

01.03.2010, 22:53

arata senzational!

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:34

cred ca este un deliciu......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir