Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100

de oanapl in Torturi, 19 Feb 2017 | 1019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 100 gr apa
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 20 gr cacao neagra
  • 1 praf de sare
  • pentru crema 1:
  • 200 gr piersici din conserva
  • 250 gr mascarpone
  • 50 ml compot de piersici
  • 40 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • pentru crema 2:
  • 400 gr mure
  • 50 ml apa
  • 250 ml iaurt simplu
  • 60 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • pentru crema 3:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 gr zahar pudra
  • pentru ornat:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100:

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si tapetezi cu hartie de copt, o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaua. Torni apa fierbinte peste ciocolata si amesteci usor pana la omogenizare. Dai amestecul la rece.

Mixezi ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugi crema de ciocolata in fir subtire peste oua si continui mixarea la viteza mai mica. Opresti mixerul. Incorporezi ingredientele uscate usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Torni compozitia in tava si coci blatul timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit complet, tai blatul in trei discuri.

Pentru prima crema, pasezi piersicile si mixezi crema mascarpone cu zaharul pudra.

Hidratezi gelatina in 50 ml de compot, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si o adaugi peste piersici si amesteci usor pana se omogenizeaza. Adaugi piersicile peste crema mascarpone si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.

Asezi primul blat pe un platou si pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni compozitia si asezi al doilea blat deasupra si introduci tortul in frigider.

Pentru a doua crema, pui murele la fiert cu apa si 2 linguri de zahar si lasi sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au racit, pisezi mura cu ajutorul unei furculite, apoi o strecori, pentru a scapa de seminte.

Mixezi iaurtul cu zaharul pudra.

Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure si o adaugi peste iaurt si apoi amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.

Torni crema peste al doilea blat, asezi ultimul blat deasupra si dai tortul la frigider.

Pentru a treia crema, incalzesti frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut, amesteci bine si vei obtine o crema fina. O lasi sa se raceasca complet. Eu am lasat crema la frigider peste noapte. Mixezi crema de ciocolata si apoi o amesteci cu frisca lichida mixata cu zaharul pudra.Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului. Imbraci tortul cu crema de ciocolata.

Incalzesti 50 ml de frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut, amesteci bine si vei obtine o crema fina. Dupa ce se racoreste putin, o pui intr-o punga, ii tai un colt si ornezi tortul.

Bati 50 ml de frisca lichida cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

oanapl 1

23.02.2017, 16:44

Va multumesc de aprecieri!

dantes 1

24.02.2017, 06:30

Super! felicitari!

marcelalidia22 1

27.02.2017, 12:10

Esti intr-adevar pasionata de aceste delicioase dulciuri. Este o arta sa sti sa faci torturi frumoase si delicioase. Complimente!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Octavia