Tort de ciocolata cu prune uscate

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 3765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr prune uscate, fara samburi, injumatatite
  • 50 ml coniac
  • 25 gr pudra de cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 albusuri de ou
  • 85 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu prune uscate:

Pune prunele intr-un vas, toarna deasupra coniacul si lasa-le sa stea 1-2 ore pana cand coniacul a fost absorbit.

Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm.


Intr-un vas pune pudra de cacao, ciocolata, untul, 130 gr zahar si 100 ml apa fierbinte si incalzeste-le, amestecandu-le, pana cand obti o compozitie omogena.Lasa compozitia sa se raceasca putin.


Bate albusurile spuma, adauga zaharul ramas si bate-le din nou.Cerne faina si scortisoara, apoi inglobeaz-o usor in albusuri, folosind o lingura de metal.Inglobeaza si amestecul cu ciocolata, apoi toarna compozitia obtinuta in tava pregatita.Aranjeaza deasupra prunele (acestea se vor scufunda in timpul coacerii), stropeste tortul cu coniacul ramas de la prune si coace-l 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

susu 1

07.11.2014, 19:23

e pe lista, urmeaza, e minunat, am mai facut retete de la tine si au fost grozaaaave

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos