Tort de ciocolata cu prune uscate

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 3509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr prune uscate, fara samburi, injumatatite
  • 50 ml coniac
  • 25 gr pudra de cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 albusuri de ou
  • 85 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu prune uscate:

Pune prunele intr-un vas, toarna deasupra coniacul si lasa-le sa stea 1-2 ore pana cand coniacul a fost absorbit.
Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm.

Intr-un vas pune pudra de cacao, ciocolata, untul, 130 gr zahar si 100 ml apa fierbinte si incalzeste-le, amestecandu-le, pana cand obti o compozitie omogena.Lasa compozitia sa se raceasca putin.

Bate albusurile spuma, adauga zaharul ramas si bate-le din nou.Cerne faina si scortisoara, apoi inglobeaz-o usor in albusuri, folosind o lingura de metal.Inglobeaza si amestecul cu ciocolata, apoi toarna compozitia obtinuta in tava pregatita.Aranjeaza deasupra prunele (acestea se vor scufunda in timpul coacerii), stropeste tortul cu coniacul ramas de la prune si coace-l 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata cu prune uscate-0
Tort de ciocolata cu prune uscate-1
Tort de ciocolata cu prune uscate-2
Tort de ciocolata cu prune uscate-3
Tort de ciocolata cu prune uscate-4
Tort de ciocolata cu prune uscate-5

COMENTARII (1)

susu

susu 1

07.11.2014, 19:23

e pe lista, urmeaza, e minunat, am mai facut retete de la tine si au fost grozaaaave

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!