Tort de ciocolata cu visine

de Oana in Torturi, 10 Apr 2009 | 12103 vizualizari

 

Acest tort este preferatul nostru, ciocolatos si extrem de delicios! L-am facut de nenumarate ori, simplu, iar ultima data am pus deasupra muuulte visine. Combinatia ciocolata-visine este de exceptie.

Reteta o am de mult timp de la Natalia, cea care m-a indrumat de nenumarate ori si chiar “merita toate eforturile“.

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • Sirop:
  • 3 linguri cu apa
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Crema:
  • 225 g ciocolata amaruie (jumatate ciocolata amaruie si jumatate cu lapte, depinde de gust)
  • 3 pahare smantana dulce LaDorna (cutie rosie!)
  • optional 2-3 pliculete de intaritor de frisca (eu pun :))
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Din compozitia pentru foi se coc 8 bucati. Se deseneaza pe hartie de copt 2 cercuri cu diametrul de 20 cm, le coacem simultan si apoi refolosim hartia pentru celelalte foi. In acest fel economisim timp si le facem foarte repede, avand in vedere ca trebuie coapte doar 5 minute. Foile sunt subtiri si moi dupa coacere.

Mai intai incalzim cuptorul la foc mediu. Albusurile se bat spuma cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu restul de zahar pana se albesc. Se adauga cacao dizolvata in apa fierbinte, mixand continuu. Faina se amesteca cu amidonul si se cerne peste galbenusuri. Se adauga albusurile, in 3 reprize, amestecand incet.

Foile de copt se ung cu unt si se pun cate 3 linguri de aluat si se intind cu lingura, niveland bine, apoi se coc 5 minute. Dupa ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca putin, apoi se dezlipesc usor de pe hartie, urmand sa fie facute urmatoarele foi.

Sfat: foile trebuie asezate fiecare pe o farfurie si invelite cu un prosop de bucatarie. Daca se pun una peste alta se pot lipi!

Apa cu zaharul pentru sirop se fierb, apoi se adauga lichiorul si se lasa la racit.

Este bine sa preparam crema inainte sa ne apucam de foi, ca sa avem timp s-o lasam la rece. Se incalzeste frisca, fara sa o fierbem, apoi se toarna peste ciocolata rasa sau rupta bucatele si se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Se tine la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul si se adauga intaritorul de frisca.

Asamblare tort: se aseaza prima foaie pe un platou, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema (3-4 linguri de crema pentru fiecare foaie). Se aseaza in continuare foile si crema si se imbraca tortul in crema.

Acum, eu am avut un pachet de visine congelate, pe care le-am lasat la dezghetat, le-am presarat cu 2-3 linguri cu zahar si le-am lasat la scurs pe perioada cat am preparat tortul. Le-am asezat apoi deasupra tortului si am turnat o gelatina rosie peste ele (la pliculet, preparata dupa instructiunile de pe pachet).

Nu pare foarte complicat daca preparati crema cu o zi inainte si o lasati la rece, apoi pregatiri foile si asamblati tortul. Nu va speriati de foi, nu sunt asa de migaloase!!

Cine confirma??

Iata si sectiunea plus feliute din tortul facut fara visine deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sachertorte