Tort de ciocolata Dukan

de deyutzky in Torturi, 13 Apr 2014 | 16744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat (tava cu diametru 26 cm):
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • 5-6 linguri indulcitor pudra (sau dupa gust)
  • 3 linguri iaurt degresat
  • 1 pliculet ness
  • 2 linguri rase de cacao cu continut redus de grasime
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml lapte degresat
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri indulcitor
  • Crema:
  • 700 ml lapte degresat
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 4-5 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • 1 plic de ness
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Dukan:

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Amestecam galbenusurile cu iaurtul si le turnam peste albusuri. Amestecam cu un tel pana la incorporare.

Adaugam treptat taratele de ovaz si de grau, laptele praf degresat, praful de copt, indulcitorul, cacaua si nessul si amestecam usor.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox 20-25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Sirop:

Incalzim laptele si il amestecam cu indulcitorul si esenta.

Crema:

Punem 500 ml lapte intr-o oala la foc mic. Separat intr-un bol se amesteca praful de budinca cu indulcitorul, nessul si laptele ramas (200 ml).

Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura:

Incalzim apa si dizolvam cacaua complet si laptele praf doar partial, astfel incat sa mai ramana o parte din cocoloase.

Asamblare:

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara (sau punem un inel detasabil in jurul blatului) si punem blatul pe care il vom insiropa cu siropul pregatit.

Turnam crema racita, iar peste crema punem glazura.

Dam la frigider apoi consumam.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Dukan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort parfe de ciocolata