Tort de ciocolata Monti

de leoflori in Torturi, 27 Iun 2009 | 10327 vizualizari

 

Tort adaptat pt. regimul Montignac

 

INGREDIENTE

        Blat :
  • 140 gr. ciocolata amaruie 75% sau 85% cacao
  • 140 gr. unt
  • 1 lingurita esenta rom
  • 5 galbenusuri frecate cu 1 Lingura Fructoza
  • 3 albusuri batute batz cu 2 Linguri Fructoza (pentru reteta obisnuita se inlocuieste Fructoza cu 140 gr. zahar pudra)
       Crema :
  • 250 ml. smantana dulce
  • 150 gr. ciocolata 75 sau 85% cacao
  • 1 Lingura ness (pudra, nu deja preparat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Monti:

Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom.


Turnam in tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Coacem 30 minute la foc mediu. (170 grade C) Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.


La bain-marie incalzim smantana + cioco + ness, amestecam pana se omogenizeaza si lasam la racit. E mai bine ca sa se faca prima crema si apoi blatul.



Cand s-a racit si s-a ingrosat putin se toarna peste blat , se niveleaza si sa da la frigider.

Eu am ornat cu frisca din smantana dulce si cateva zmeurici.

reteta este de la fetele monitgnace pe culinar.ro E nebunia ciocoholicilor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Monti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ANCA 1

17.03.2010, 17:51

bine zis de vis, ne-am indragostit de tortul asta, e perfect!! l-am facut de ziua Mufarinului, dar pentru noi

diana_k 1

17.03.2010, 22:07

tort cu cioco...foarte bine arata

leoflori 1

17.04.2010, 21:20

scuze pt.intarziere.
nu se pune deloc faina la blat. este un tort de regim "chipurile", dar tare-tare bun.
va multumesc tuturor pentru aprecieri.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si frisca