Tort de clatite, cu ciocolata si banane

de laura_n in Torturi, 19 Feb 2016 | 5607 vizualizari

 

Un aparat perfect, pur si simplu perfect! Vi-l recomand cu toata inima! 
I love Panini Maker!

 

INGREDIENTE


  • Pentru aluat:
  • - 2 cani cu faina alba
  • - 1 praf sare roz
  • - 3 linguri cu cacao neagra
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 2 cani cu lapte dulce
  • - 1/4 cana ulei de floarea soarelui

  • Umplutura:
  • - 4 banane tari
  • - ornamente ciocolata
  • - caramel de casa
  • - miez de nuca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite, cu ciocolata si banane:

Eu am pregatit clatitele la Panini Maker.

Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.

In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacao, sare. Amestecam sa se distribuie toate uniform.

Adaugam cate un pic pentru compozitia de lapte, amestecand continuu cu un tel para. Omogenizam compozitia si dam deoparte.

Ridicam capacul aparatului cu atentie, si cu ajutorul unui polonic, turnam si formam discuri din aluat. Lasam cateva secunde capacul ridicat, apoi il presam usor, dar nu de tot, astfel ca fiecare clatita sa iasa mai groasa. Lasam aproximativ 20 secunde, apoi ridicam capacul si scoatem clatita formata cu ajutorul unei spatule din lemn. Le asezam pe toate pe un gratar de bucatarie, le lasam la temperat.

Dupa ce le-am copt pe toate, pregatim bananele. Le curatam si le taiem felii. Nuca o tocam grosier si o prajim cateva secunde intr-o tigaie, pe ochi.

Pregatim un platou. Asezam o prima clatita, asezam cateva felii de banane, presaram cateva ornamente de ciocolata, turnam un pic de caramel.

Asezam urmatoarea clatita, iar cateva felii de banane, cateva ornamente de ciocolata si caramel. Repetam operatiunea pana epuizam clatitele, iar stratul superior, il presaram cu nuca prajita, ornamente de ciocolata si iarasi caramel.

Stiu ca e cald, dar puteti savura o felie din minunatia asta alaturi de un lichior de tip latte macchiato, sau un Sheridans, musai cu gheata. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite, cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite